CRDL als communicatie middel voor mensen met dementie

Geplaatst op 30-01-19
Crdl2
Door middel van persoonlijke aandacht en lichamelijke aanraking creƫert de CRDL [uitspraak Cradle] een nieuwe, gelijkwaardige vorm van interactie tussen bewoners en hun naasten. Ridderkerk gebruikt al een jaar de CRDL en vanaf 27 februari en 1 maart ook DVH, KH en HPS. Er wordt gekozen voor de CRDL omdat het goed aansluit bij individuele, belevingsgerichte zorg voor onze bewoners. Het is een prachtige uitvinding en aanwinst in de zorg voor mensen met dementie. Het is ontroerend om te zien wat aanraking bij mensen teweegbrengt. De CRDL is voor onze zorgmedewerkers, maar ook voor mantelzorgers, partners en familieleden.
Drempelverlagend
De ontwerpers van de CRDL, Dennis Schuivens en Jack Chen, zijn blij dat Aafje het instrument inzet. Schuivens: “De zin van het leven is zorgen voor elkaar. Persoonlijke aandacht en wezenlijk contact zijn daarbij essentieel. De CRDL verlaagt de drempel tussen bewoners van zorginstellingen en hun naasten. Het instrument stimuleert contact op een speelse manier, zonder daarbij het cognitieve vermogen aan te spreken. We zijn blij dat AAFJE daar de meerwaarde van inziet.” 

Contact door aanraking
De CRDL is bedoeld voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Als twee mensen hun hand op het instrument leggen en elkaar aanraken, ontstaat een gesloten circuit. Door vasthouden, strelen en trommelen horen gebruikers een variatie aan geluiden, zoals een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Dat roept herinneringen of emoties op die leiden tot onderlinge verbinding en contact. Zo ontstaat een nieuwe vorm van menselijke interactie. Een gesprek, ook als iemand de juiste woorden niet meer kan vinden.

Isolement doorbreken en interactie
De CRDL helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed mogelijk is. Het instrument, van kwalitatief hoogwaardig massief edelhout, combineert speelse, organische vormgeving met slimme software. De elektronica is verborgen in de houten behuizing, zodat de technologie achter het product onzichtbaar blijft. Geen knoppen, snoeren, lampjes of stekkers. De nadruk ligt op interactie.

Meer informatie                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Wil je meer weten over de CRDL? bekijk dan de website crdlt.com 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten