Aafje in V&VN Magazine: ‘Terug naar oude gebruiken’

Deel dit bericht:

De afgelopen editie van V&VN ging over een belangrijk thema: diversiteit en inclusie. Sowieso het lezen waard, maar extra leuk: er staat een prachtig artikel in over ons Aafje-huis Roo van Capelle.

Diversiteit en inclusie zijn complexe onderwerpen, vooral in de zorg. Dat weten we bij Aafje als geen ander. Daarom waren we blij om te zien dat V&VN Magazine eind vorig jaar een hele editie aan het onderwerp wijdde. Van meer mannen in de verpleging, tot zorgmedewerkers met een lichamelijke beperking en het belang van aandacht voor multiculturaliteit in verpleeghuizen.

Voor dat laatste onderwerp liep verzorgende IG én journalist Lisa (29) een dagje mee met vakcollega Vivian van Aafje. Lisa verwonderde zich over persoonsgerichte zorg bij ons.

“Spekkoek, een fles water naast de wc, en vooral de rust die de bewoners en personeel uitstralen, dat typeert de multiculturele afdeling in verpleeghuis Aafje Roo van Capelle. Verzorgende IG én journalist Lisa (29) verliet haar verpleeghuisafdeling in Hardinxveld-Giessendam voor één dag en liep in Capelle aan den IJssel mee met vakcollega Vivian (63). Lisa: “Ook al werk ik in een verpleeghuis waar we de tijd voor mensen mogen nemen, toch merk ik dat wij vaak op de klok kijken. Dat leerpunt neem ik graag mee naar mijn eigen afdeling.””

Het stuk is een fijne opsteker voor alle Aafje-medewerkers, die zich dagelijks inzetten om al onze bewoners een echt thuis te bieden. Iets om trots op te zijn!

Benieuwd? Lees hier het complete artikel: V&VN artikel

(Bron: V&VN Magazine: Diversiteit en Inclusie, december 2023)