Anders wonen

Zelfstandig wonen in een veilige gezellige omgeving. Dat kan, met Aafje. Want soms is wonen in een verpleeg- of verzorgingshuis nog niet nodig. Daarom biedt Aafje verschillende woonconcepten waardoor u, in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen met waar nodig (een beetje) zorg en ondersteuning.

Plusflats

In de Plusflats zorgt Aafje voor een vast zorg- en ondersteunings team. De coördinator huishoudelijke ondersteuning is wekelijks op locatie aanwezig. Zo is Aafje altijd in de buurt. Het vaste team werkt daarnaast nauw samen met de woningcorporatie, de wijkverpleegkundige en de welzijnsorganisatie. Zo profiteert u van een prettige woonomgeving met een plus.

Ondanks deze extra’s betaalt u in de Plusflats, naast de reguliere huur- en servicekosten, geen extra woonkosten. En natuurlijk woont u geheel zelfstandig in uw eigen appartement.
`Niet overnemen maar ondersteunen’ is ons motto.

Komt u in aanmerking?
Hebt u interesse in een appartement in een Plusflat? Kijkt u dan op Woonnet Rijnmond of informeer naar de mogelijkheden bij de woningcorporatie van uw voorkeurslocatie.

Plusflats waar Aafje actief is
Aafje is actief met vaste teams in de huishouding en in de zorg binnen 8 wooncomplexen in Rotterdam en Dordrecht. In de loop van 2023 zal dit aantal worden uitgebreid. Hou voor de ontwikkelingen onze website in de gaten.

Hieronder vindt u de exacte locaties.

  • Leyerwaard/ Grienderwaard ( IJsselmonde) – Woonstad
  • Hoppesteyn, Boezemsingel Rotterdam (Crooswijk) – Havensteder
  • Zephyr, Talmaweg Dordrecht (Crabbehof)- Trivire
  • Korpersteijn, Middelharnisstraat Rotterdam (Charlois)- Woonstad
  • Klapwiek, Nancy Zeelenbergsingel Rotterdam (Prinsenland) – SOR
  • Beverburgh, Kromme Hagen Rotterdam (IJsselmonde) – Woonbron
  • Plussenburgh, Grote Hagen Rotterdam (IJsselmonde)- SOR
  • Hagestaete, Grote Hagen Rotterdam (IJsselmonde)- SOR

 

De Dienstbode

In deze nieuwe versie van het verzorgingshuis kunnen ouderen in een flatgebouw zelfstandig thuis blijven wonen. Ook als er zorg nodig is. De Dienstbode is 24 uur per dag, zeven dagen per week aanwezig in het flatgebouw. De Dienstbode is er niet alleen voor hulp bij de zorg, maar ook voor het sociale aspect. Zo is er bijvoorbeeld een knusse huiskamer met activiteiten, eet- en ontmoetingsmomenten. Want aandacht, aanspraak en een gemoedelijke, veilige sfeer zijn dingen die belangrijk zijn om langer thuis te kunnen blijven wonen. Kijk hier voor meer informatie.

Zorgvilla Tante Toos

Wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en gezelligheid. Dat is waar Zorgvilla Tante Toos voor staat. In een zorgvilla wonen zestien tot achttien ouderen met dementie die kleinschalig wonen. Elke zorgvilla heeft een zorgondernemer aan het roer met ervaring als verpleegkundige. Ook kunt u rekenen op goede zorg van een klein team met vaste medewerkers. Klik hier voor meer informatie.