Hulp bij dementie

Dementie sluipt langzaam maar zeker een leven binnen en dat kan veel vragen en onzekerheden oproepen. Om te zorgen voor een passend en gecoördineerd aanbod van zorg en diensten ondersteunt een dementieverpleegkundige/casemanager dementie u en/of uw mantelzorger.

Casemanager dementie

Is er sprake van (beginnende) dementie, dan kunt u voor advies en begeleiding in de thuissituatie contact opnemen met een casemanager dementie van het mobiel PG-team. Deze deskundige op het gebied van dementie denkt niet alleen mee, maar regelt indien gewenst ook daadwerkelijk de zorg.

De inzet van de casemanager dementie is gericht op:

  • Adviseren in omgaan met dementie
  • Adviseren over verschillende vormen van zorg
  • Regelen van (tijdelijke) opname in een verzorgings- of verpleeghuis
  • Informeren over zorg, activiteiten en huisvesting
  • Ondersteuning bij contact leggen met de verschillende instanties


Kosten en indicatie

Begeleiding bij dementie wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Deze zorg heeft geen invloed op het ‘eigen risico’. U heeft geen indicatie nodig. Voor hulp bij dementie, neemt u contact op met de Aafje Klantenservice.

Wachttijden casemanagement dementie

Het komt soms voor dat er een wachtlijst is voor een casemanager dementie. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. Bekijk hier de huidige wachttijden voor een casemanager dementie bij u in de buurt.

Wachttijden

Direct aanvragen

Wilt u hulp bij dementie aanvragen of meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in of bel de Aafje Klantenservice

"*" indicates required fields