Revalideren in een revalidatielocatie

In onze revalidatielocaties (voorheen Zorghotels) verblijft u om te herstellen en revalideren. Aafje Revalidatie Franciscus bevindt zich in Rotterdam-Noord en heeft plek voor 66 mensen. Aafje Revalidatie Maasstad is een locatie in Rotterdam-Zuid en heeft plek voor 130 mensen. Op onze revalidatielocaties bent u verzekerd van topkwaliteit verzorging, verpleging en behandeling.

Revalidatielocaties van Aafje

Naast het ziekenhuis

image description

Revalidatie Franciscus

  • Rotterdam, naast het Franciscus Gasthuis ziekenhuis
  • Revalidatie na ziekenhuisopname
Meer info
image description

Revalidatie Maasstad

  • Rotterdam, naast het Maasstad ziekenhuis
  • Revalidatie na ziekenhuisopname
Meer info

Snel weer naar huis

De redenen om in een revalidatielocatie te herstellen kunnen divers zijn. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname vanwege een botbreuk, operatie of ongeval. Ook wanneer u behandeld wordt omdat u kanker heeft, kunnen wij u begeleiden om te herstellen. Het is ook mogelijk om een kort traject bij ons te volgen zonder ziekenhuisopname. Wat uw reden ook is, in een revalidatielocatie van Aafje krijgt u alle ruimte om te werken aan een spoedige terugkeer naar huis. Onze specialisten helpen u hierbij. U krijgt, als u dit nodig heeft, intensieve begeleiding van ons behandelteam, met een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en maatschappelijk werker.

AZA

Op onze locatie Maasstad hebben wij ook de Acute Zorg Afdeling (AZA). Deze afdeling is bedoeld voor mensen die door de spoedeisende hulp van het ziekenhuis aangemeld worden. Een ziekenhuisopname blijkt dan niet nodig, maar veilig naar huis gaan is ook niet mogelijk. U verblijft bij ons voor een periode van maximaal tien dagen. Tijdens die periode zal ons multidisciplinaire team in kaart brengen welke zorg er nodig is en waar deze zorg het beste geboden kan worden. Het doel is natuurlijk dat u weer terug gaat naar huis. Ook kunnen huisartsen naar de AZA verwijzen indien blijkt dat de zorg die u nodig heeft (tijdelijk) niet thuis kan worden geleverd en
een ziekenhuisopname hiermee voorkomen kan worden.

Zelf hard werken

Onze teams staan 24/7 klaar voor het verlenen van de zorg en ondersteuning die het beste bij u passen. U heeft zelf namelijk de regie over uw revalidatiedoelen. Daardoor herstelt u in uw eigen tempo en kunt u zo snel mogelijk weer naar huis of naar uw volgende woning. Beide revalidatielocaties bieden goede faciliteiten. De kamers zijn netjes en het restaurant is gezellig. Aafje Revalidatie Franciscus en Aafje Revalidatie Maasstad hebben allebei echtparenkamers.