Ontmoetingspleinen

Op meerdere locaties van Aafje vindt u een ontmoetingsplein. De naam zegt het eigenlijk al, maar een ontmoetingsplein vormt in de wijk dé locatie om op ongedwongen wijze nieuwe mensen te ontmoeten. Het activiteitenprogramma laten we graag in samenwerking met de buurt tot stand komen. En als vrijwilliger kunt u natuurlijk ook meehelpen op het ontmoetingsplein. Ook voor alle vragen op het gebied van zorg en welzijn kunt u bij Aafje op het ontmoetingsplein terecht. U bent altijd welkom.

Wat is er te doen?

De ontmoetingspleinen bieden verschillende activiteiten aan. De activiteiten kunnen per ontmoetingsplein anders zijn, omdat ze worden afgestemd op de vraag van de (buurt)bewoners. Meedoen of niets doen, het mag allemaal. Dat maakt het ontmoetingsplein altijd leuk en laagdrempelig. Op de ontmoetingspleinen kunt u bijvoorbeeld terecht voor:

  • Creatieve en sportieve activiteiten;
  • Aansprekende informatiebijeenkomsten (zoals gezonder ouder worden of het voorkomen van oplichting);
  • Een smakelijke en betaalbare maaltijd;
  • Gezellig kopje koffie, een praatje of gewoon lekker om u heen kijken.

Wilt u weten wat er binnenkort bij u in de buurt te doen is? Loop dan gerust eens binnen of neem contact op met de locatie.

Aanmelden is niet nodig, u bent welkom!

De ontmoetingspleinen zijn bestemd voor álle senioren in de buurt, of u nu klant van Aafje bent of niet. U bent van harte welkom. Bij een ontmoetingsplein kunt u gewoon binnenlopen, zonder afspraak. Aanmelden is niet nodig. De ontmoetingspleinen hebben geen winstdoel, waardoor u aan de meeste activiteiten gratis of tegen een kleine vergoeding kunt deelnemen. Vraag op het ontmoetingsplein naar meer informatie.

Help mee op het ontmoetingsplein

Woont u in de buurt van een ontmoetingsplein en vindt u het leuk om zelf een activiteit te organiseren? Help dan mee op het ontmoetingsplein! Dat kan, eventueel samen met onze vrijwilligers. U kunt denken aan:

  • Gebruik het ontmoetingsplein als plek voor uw klaverjasclub;
  • Gaat u wandelen? Kom dan gezellig langs voor een kopje koffie;
  • Bespeelt u een muziekinstrument? Dan kijken wij samen met u wat er allemaal mogelijk is.

Het activiteitenprogramma is natuurlijk voor u, maar hoe leuk is het wanneer het ook dóór u tot stand komt? Samenwerken met elkaar en iets doen voor een ander, het verhoogt de saamhorigheid en verbinding in de wijk.

Huizen van de wijk

Niet op alle Aafje locaties is een Aafje ontmoetingsplein. In Rotterdam zijn er ook Huizen van de Wijk in de buurt. De Huizen van de Wijk richten zich (in tegenstelling tot de Aafje ontmoetingspleinen) op alle buurtbewoners, jong en oud. Ook in een Huis van de Wijk is er van alles te doen. U kunt er bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten, taalcursussen volgen of les krijgen in gezond eten of bewegen.

Gezellige uitstapjes

Leden van Allemaal Aafje kunnen ook meedoen aan betaalbare, gezellige uitstapjes. Wilt u weten welke activiteiten er op de agenda staan? Bezoek dan de website van Allemaal Aafje.

Locaties

No results found!