Ontmoetingspleinen

Op veel locaties van Aafje vindt u een ontmoetingsplein. De naam zegt het eigenlijk al, maar een ontmoetingsplein vormt in de wijk dé locatie om op ongedwongen wijze nieuwe mensen te ontmoeten. Ook voor alle vragen op het gebied van zorg, welzijn en wonen kunt u bij Aafje op het ontmoetingsplein terecht. Voor een ontmoetingsplein heeft u geen indicatie nodig.

Wat is er te doen?

De ontmoetingspleinen bieden verschillende activiteiten aan. De activiteiten kunnen per ontmoetingsplein anders zijn, omdat ze worden afgestemd op de vraag van de (buurt)bewoners. Wel komen veel activiteiten overeen.

Meedoen of niets doen, het mag allemaal en dat maakt het ontmoetingsplein altijd leuk en laagdrempelig.

Op de ontmoetingspleinen worden bijvoorbeeld de volgende activiteiten georganiseerd:

  • Creatieve en sportieve activiteiten;
  • Aansprekende informatiebijeenkomsten;
  • Een smakelijke en betaalbare lunch;
  • Gezellig kopje koffie, een praatje of gewoon lekker om u heen kijken.

Locaties

No results found!

Aanmelden en kosten

De ontmoetingspleinen zijn bestemd voor álle senioren in de buurt, of u nu klant van Aafje bent of niet. U bent van harte welkom.

Bij een ontmoetingsplein kunt u gewoon binnenlopen, zonder afspraak. Aanmelden is niet nodig. De ontmoetingspleinen hebben geen winstdoel, waardoor u aan de meeste activiteiten gratis of tegen een kleine vergoeding kunt deelnemen.

Vraag op het ontmoetingsplein naar meer informatie.

Help mee op het ontmoetingsplein

Vindt u het leuk om zelf een activiteit te organiseren? Help dan mee op het ontmoetingsplein!

Dat kan eventueel samen met onze vrijwilligers. Want misschien speelt u een instrument. Of vindt u het leuk om anderen voor te lezen uit een boek. Misschien kunt u wel mooi zingen of boeiend vertellen?

Het activiteitenprogramma is natuurlijk voor u, maar hoe leuk is het wanneer het ook dóór u tot stand komt? Samenwerken met elkaar en iets doen voor een ander, het verhoogt de saamhorigheid en verbinding in de wijk. 

Huizen van de wijk

Op veel Aafje locaties is een Aafje Ontmoetingsplein, maar niet overal. Waar Aafje in haar huizen géén ontmoetingsplein heeft, is vaak een Huis van de Wijk in de buurt. De Huizen van de Wijk richten zich op alle buurtbewoners, jong en oud. Ook in een Huis van de Wijk is er van alles te doen. U kunt er bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten, taalcursussen volgen of les krijgen in gezond eten of bewegen.