Revalidatieafdeling obesitas

Het aantal ouderen met ernstig overgewicht (morbide obesitas) in Nederland stijgt. Aafje heeft daarom in De Vijf Havens een speciale revalidatieafdeling ingericht voor ouderen met morbide obesitas, die moeten revalideren of herstellen na een operatie of ziekenhuisopname.

Eenpersoons studio

Ouderen die komen revalideren, verblijven op de afdeling Ankermast. U verblijft in een eenpersoons studio met eigen sanitair. Op de huiskamer kunt u koffie/thee drinken en gezamenlijk eten met andere revalidanten. Ook kunt u hier uw bezoek ontvangen of deelnemen aan activiteiten. U kunt ook gebruikmaken van de Brasserie en de tuin.

Specifieke voorzieningen

Aan het bieden van (revalidatie)zorg aan deze groep ouderen worden hoge eisen gesteld. De zorg en behandeling zijn dan ook speciaal gericht op ouderen met morbide obesitas. Verder beschikt de afdeling over specifieke voorzieningen op het gebied van hulp- en tilmiddelen, apparatuur en veiligheid. 

Tijdelijk verblijf

Het verblijf op deze afdeling is tijdelijk en de revalidatie is altijd gericht op terugkeer naar de thuissituatie. De Vijf Havens verwacht jaarlijks tussen de 70 en 100 revalidanten met obesitas te kunnen helpen. 

Expertise

De revalidatiezorg aan ouderen met morbide obesitas wordt hiermee in de regio Rotterdam op een plek geconcentreerd. Zo kunnen de benodigde middelen en voorzieningen efficiënt worden ingezet. Bovendien leidt dit ook tot meer kennis en expertise en daardoor tot betere zorg.

Contact

Wilt u meer informatie? Bel dan met Aafje De Vijf Havens op 088 8 231 013 en vraag naar één van de klantadviseurs.

Meer weten? Bekijk hier de video