Samen zorgen

De ouderenzorg staat voor grote uitdagingen. Steeds meer ouderen hebben (complexe) zorg nodig en er zijn steeds minder zorgmedewerkers om die zorg te bieden. Het tekort aan medewerkers is namelijk enorm. Bij Aafje gaan we daarom de zorg anders organiseren. Met anders bedoelen we niet alleen met onze medewerkers en vrijwilligers maar ook samen met u als mantelzorger. Wij kunnen niet anders dan een beroep op u te doen om deze uitdaging samen met ons aan te gaan.

Wat kunt u doen?

Van helpen bij de maaltijd tot meegaan naar een ziekenhuisbezoek, u kunt veel doen om de zorg te ondersteunen. In de thuissituatie maar ook als uw naaste in een verpleeghuis woont. Samen kijken we wat u kunt en wilt doen om te helpen. Uw hulp kan al zitten in kleine dingen zoals het controleren van de producten in de koelkast op houdbaarheid of het samen wandelen. Wanneer uw naaste in een van de Aafje huizen woont, dan is hulp op de afdeling ook van harte welkom. Bijvoorbeeld bij het inschenken van de koffie of het spelen van een spelletje samen met de bewoners.

Daarnaast is het ook mogelijk om te helpen met de zorg voor uw naaste. Denk bijvoorbeeld aan omkleden voor de nacht, verplaatsingen rondom het bed, het uittrekken van steunkousen en hulp bij de toiletgang. Lees wat u allemaal kunt doen op de pagina van de Mantelzorgacademie.

Blij met uw hulp!

Natuurlijk blijft Aafje verantwoordelijk voor de zorg maar u kunt veel doen om de zorg te ontlasten. Zo zorgen we er samen voor dat de kwaliteit van zorg en het welzijn van uw naaste gewaarborgd blijft. Wij waarderen uw hulp enorm!

Campagne 'Samen zorgen voor morgen'

De samenwerkende Rotterdamse ouderenzorgorganisaties startten in oktober 2022 met een publiekscampagne ‘Samen zorgen voor morgen’. De grote uitdagingen in de langdurige zorg zijn een probleem van de hele samenleving. Alleen samen kunnen en moeten we tot oplossingen komen voor de zorg voor morgen, is daarom de inzet van de campagne.

De campagne is een initiatief van ConForte, de branchevereniging van de aanbieders van verpleeghuiszorg, wijkverpleging en thuiszorg in Rotterdam en omgeving.

Samen doen is het nieuwe zorgen voor morgen! Ga naar de campagne om hier meer over te weten te komen en ontdek wat wij samen kunnen bereiken.