Samen zorgen

Zorgt u voor een naaste die hulp nodig heeft? Gaat u bijvoorbeeld mee naar doktersafspraken van uw vader of moeder? Of brengt u regelmatig boodschappen mee voor uw buurvrouw? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger betekent u veel voor uw naaste en uw naaste betekent veel voor u. Bij Aafje begrijpen we dat. Komen wij als ouderenzorgorganisatie in beeld? Dan kijken we graag samen met u hoe we de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk kunnen regelen. Ook hebben we te maken met een veranderende ouderenzorg in Nederland. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg. Samen met u zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven van uw naaste hoog blijft.

Bent u mantelzorger?

Zorgt u voor een naaste die hulp nodig heeft? Gaat u bijvoorbeeld mee naar doktersafspraken van uw vader of moeder? Of brengt u regelmatig boodschappen mee voor uw buurvrouw? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger betekent u veel voor uw naaste en uw naaste betekent veel voor u. Bij Aafje begrijpen we dat. Wanneer wij als zorgorganisatie in beeld komen, bekijken we graag samen met u hoe we de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk kunnen regelen.

Wij begrijpen dat wij mogelijk veel van u vragen. Mantelzorger zijn is vaak ‘vanzelfsprekend’, maar niet altijd eenvoudig. Het kan emotioneel zwaar zijn om voor uw naaste te zorgen. Ook hebt u hierdoor misschien weinig tijd voor uzelf of voor andere dingen. We denken graag met u mee. Samen kijken we naar hoe we met elkaar zo goed mogelijk voor uw naaste kunnen zorgen.

Wat verwachten wij van u als mantelzorger?

Wij vragen u om, meer dan u wellicht al doet, samen met onze medewerkers voor uw naaste te (blijven) zorgen. Zo gaan we er bijvoorbeeld vanuit dat u, indien nodig, het bezoek aan een medisch specialist (buiten Aafje) regelt. We vragen om uw naaste, waar nodig, te ondersteunen bij de persoonlijke verzorging. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het verzorgen van de nagels of het (kunst)gebit. Ook doen we een beroep op u met betrekking tot een aantal huishoudelijke taken, zoals het doen van (persoonlijke) boodschappen en het controleren van voedingsproducten op houdbaarheid. Wij vragen dit zowel van u in de thuissituatie, maar ook wanneer uw naaste in het verpleeghuis woont.

Wij begrijpen dat wij mogelijk veel van u vragen. Samen kijken we naar hoe we met elkaar zo goed mogelijk voor uw naaste kunnen zorgen. U kunt hier meer lezen over dit onderwerp.

Wat kunt u nog meer doen?

Het is ook mogelijk om te helpen met de zorgtaken voor uw naaste. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunen bij eten en drinken, omkleden voor de nacht, verplaatsingen rondom het bed en het uittrekken van steunkousen. Wilt u dit graag doen, maar weet u niet precies hoe? Aafje biedt diverse trainingen aan voor mantelzorgers. U leest hier meer over op de pagina van de Mantelzorgacademie.

Als uw naaste in één van de Aafje huizen woont, dan is hulp op de afdeling ook van harte welkom. Bijvoorbeeld bij het inschenken van de koffie of het spelen van een spelletje samen met de bewoners.

Blij met uw hulp!

Natuurlijk blijft Aafje verantwoordelijk voor de zorg. Samen met u zorgen we ervoor, dat de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven van uw naaste hoog blijft. Wij vinden uw hulp enorm fijn!

 

Samen doen is het nieuwe zorgen voor morgen!

De grote uitdagingen in de langdurige zorg zijn een probleem van de hele samenleving. Alleen samen kunnen en moeten we tot oplossingen komen voor de zorg voor morgen. Alle Rotterdamse zorgorganisaties, waaronder Aafje, voeren daarom gezamenlijk een campagne hierover.
Wilt u hierover meer weten? Bekijk dan de film hierover.