Bijeenkomsten

Voor mantelzorgers worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd. U bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

Mantelzorgcafé

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die zorgt voor familieleden, vrienden of andere naasten. Het café biedt op een laagdrempelige manier begeleiding en ondersteuning aan mantelzorgers. In het mantelzorgcafé ontmoet u lotgenoten, wordt aan de hand van een thema in een ontspannen sfeer ervaringen uitgewisseld en wordt u geïnformeerd over ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg. Wilt u weten waar en wanneer er een mantelzorgcafé is? Neem ook dan contact op met uw contactpersoon.

Mantelzorgcafé Barendrecht (In samenwerking met Kijk Op Welzijn, Laurens en Zorggroep de Toekomst)
Shirley Kouwenhoven / 06 46642219

Cynthia Penning / 06 20303417

Mantelzorgcafé Ridderkerk (in samenwerking met Karaat Mantelzorg)
Els Meijer / 06 51199331

Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. In het café krijgen zij, onder leiding van een deskundige gespreksleider, en met behulp van gastsprekers voorlichting over allerlei aspecten van dementie. De bijeenkomsten starten meestal met een interview met aanwezigen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen. Door de ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers hun problemen in alle openheid brengen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.alzheimer-nederland.nl

Waar en wanneer?

No results found!