Aafje opent Hof van Kralingen: modern verpleeghuis vol beleving

Deel dit bericht:

Ruime huiskamers met balkon, een ontmoetingsruimte, moderne studio’s, een beweegtuin en de beste behandelfaciliteiten: Hof van Kralingen heeft het allemaal. Onze nieuwste locatie biedt ruimte aan 95 bewoners met dementie en een lichamelijke beperking. Het verpleeghuis opende haar deuren in mei 2023 aan de Kralingseweg 500 in Rotterdam. Donderdag 25 januari verrichtte wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg Ronald Buijt de officiële opening.

‘pluk de dag en morgen weer’

Ronald Buijt en Guy Buck – de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje – verzorgden het voorwoord en de openingshandeling. Hierna onthulde de wethouder samen met Martin van den Berg – Voorzitter van de Lokale Cliëntenraad – de Aafje-spreuk. Op al onze locaties staat een inspirerende tekst, die ook op dit nieuwe gebouw niet mocht ontbreken. De spreuk op Hof van Kralingen? ‘pluk de dag en morgen weer’. Na deze onthulling was het tijd voor swingende livemuziek van de Flamingo’s onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een feestelijke middag.

Een kleinschalige woonomgeving

Hof van Kralingen heeft rolstoelvriendelijke studio’s met eigen sanitair, een geïntegreerde tillift in het plafond en een ‘slimme’ badkamer (met een inventieve wand waardoor de badkamer in een handomdraai de helft groter wordt). De studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen en bevinden zich rond de gemeenschappelijke huiskamers. In deze kleinschalige woonomgeving biedt Aafje intensieve verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling.

Altijd iets te ontdekken en beleven

In de huiskamers en algemene ruimtes is veel aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur, kleur en bewegingsruimte. Ook zijn er op elke verdieping beleveNISSEN te vinden. Deze nissen hebben elk een ander thema zoals een sterrenhemel, strand of het bos. Zo valt er altijd iets te ontdekken en ervaren voor de bewoners.

Aafje als investeerder voor ouderenzorg

Aafje wil een fijne plek bieden aan onze bewoners én medewerkers. Een veilige woon- en werkomgeving – afgestemd op de wensen van deze tijd. Het volledig duurzaam gebouwde Hof van Kralingen is een mooie stap in deze ontwikkeling. Er worden weinig nieuwe verpleeghuizen gebouwd, en we zijn blij dat we kunnen blijven investeren in de ouderenzorg.