Hof van Kralingen

Locaties

'Voor iedereen een eigen plek'

Welkom bij Hof van Kralingen! Deze nieuwe en moderne locatie is in mei 2023 geopend voor mensen met dementie en een lichamelijke beperking. Het is een veilige, warme en kleinschalige woonomgeving, waar intensieve verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling wordt geboden.

In Hof van Kralingen is altijd wel iets te beleven. In de huiskamers en op de gangen is veel aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur, kleur en bewegingsruimte. Zo valt er altijd veel te ontdekken en te beleven.

Aafje Hof van Kralingen
Kralingseweg 500
3066 RD Rotterdam
Telefoon: 088 823 1010

Wonen

In Hof van Kralingen heeft elke bewoner een eigen eenpersoons studio met een eigen voordeur. De zorg is persoonsgericht. Dit mooie, nieuwe gebouw biedt ruimte aan 95 rolstoelvriendelijke studio’s met eigen toilet, kledingkast, tillift en ‘slimme’ badkamer. Door de slimme opening van de deur wordt de badkamer in een handomdraai de helft groter. Ook is er voldoende ruimte voor een rolstoel en is de kledingkast op rolstoelhoogte gemaakt.

De studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal tien bewoners) en zijn gegroepeerd rond twee gemeenschappelijke huiskamers. Elke huiskamer heeft een groot balkon. Door de bouw van het pand komt er veel daglicht naar binnen. De locatie heeft vele faciliteiten zoals een restaurant, activiteitenruimtes, behandel faciliteiten en natuurlijk: de beleveNISSEN. Deze nissen, met elk een ander thema, vindt u op elke verdieping. Bijvoorbeeld de snoezel beleveNIS met de sfeer van een sterrenhemel, of een onderwaterwereld en magische waterval.

Als u in Hof van Kralingen wilt wonen, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 5 of 7. Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar

Omgeving en bereikbaarheid

Hof van Kralingen ligt op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Op de mooie, brede balkons kunt u heerlijk met uw naasten genieten van het mooie uitzicht. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Metrostation Schenkel ligt direct voor het gebouw. Er is gratis parkeergelegenheid bij het gebouw. Het IJsselland ziekenhuis is 900 meter verderop.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Welzijn en activiteiten

Het welzijnsteam organiseert leuke en gezellige activiteiten die zo veel mogelijk worden afgestemd op uw wensen en behoeften. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Actuele wachttijden

Overzicht

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Hof van Kralingen? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

088 8 233 233

"*" indicates required fields

Aafje Hof van Kralingen scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen