Mantelzorgacademie

De inzet van mantelzorgers is steeds vaker nodig om zorg te blijven leveren die onze bewoners en klanten verdienen. Vaak helpt u als mantelzorger al of zou u dat best willen doen, maar weet u niet precies hoe. Daarom biedt Aafje trainingen aan voor mantelzorgers, dit noemen we de Mantelzorgacademie. Op dit moment zijn meerdere trainingen mogelijk. De trainingen zijn bedoeld om uw eigen naaste beter te kunnen helpen. 

Trainingen

Training Eten & Drinken

De training geeft informatie over het bieden van ondersteuning bij eten en drinken. Denk aan mensen met slikproblemen of mensen die door hun dementie niet meer zelfstandig kunnen eten. De training duurt 2 uur en vindt plaats op locatie van uw naaste (of in een verpleeghuis in de buurt).

Training Fysieke belasting & transfers

De training van vier uur leert u veilige transfers (verplaatsingen van bijvoorbeeld het bed naar een stoel) maken, waarbij u goed let op uw eigen houding. Daarnaast wordt uitgelegd hoe steunkousen uitgetrokken worden, hoe u het beste hulp kunt geven bij het omkleden voor de nacht en hoe hulp kunt bieden bij de toiletgang. Deze training vindt in principe plaats op het hoofdkantoor van Aafje Kralingse Zoom (Lichtenauerlaan 162-178 Brainpark II, 3062 ME Rotterdam).

Training onbegrepen gedrag

De training onbegrepen gedrag bestaat uit twee dagdelen van 3 tot 3.5 uur die los van elkaar te volgen zijn. Één dagdeel gaat in op onbegrepen gedrag bij dementie en het andere dagdeel geeft informatie over onbegrepen gedrag bij angst en depressie.

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met de Coördinator Informele zorg van uw locatie of stuur een mail naar .


Overig

Dementie ervaren met een Virtual Reality bril

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De Virtual Reality-briI van Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt door een simulatie. De film laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegen aan lopen. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen de zorgprofessional of mantelzorger en de cliënt te verbeteren en verdiepen. De sessie wordt afgesloten met een kort nagesprek.

Heeft u hier een vraag over? Of wilt u hier een afspraak voor maken? Neem dan contact op met uw contactpersoon. Onze Coördinatoren Informele zorg zijn ook te bereiken per mail via