Buurtcirkels

Stel, u kent niet veel mensen in uw buurt en u voelt zich soms alleen. Eigenlijk lijkt het u best leuk om af en toe iets te ondernemen of om iets voor of met anderen te doen. Ook kunt u misschien soms wel wat hulp of ondersteuning gebruiken. Dan is de buurtcirkel voor u ideaal. U hoeft geen klant te zijn van Aafje om deel te nemen aan een buurtcirkel.

Over de buurtcirkels

“Doe mee en doe meer samen!”

Buurtcirkels zijn er voor iedereen met een hulpvraag, groot of klein. Het is vooral belangrijk dat u zin heeft om mee te doen en graag iets terug wilt doen voor anderen. De buurtcirkels bestaan uit 9 tot 12 bewoners uit dezelfde wijk. Samen gaan zij naar sociale activiteiten en ondersteunen elkaar bij dagelijkse zaken als boodschappen doen, administratie verwerken en klusjes.

Deelnemers, mannen en vrouwen, geven zelf invulling aan de buurtcirkels. Een vrijwilliger uit de wijk staat de buurtcirkel bij. De vrijwilliger helpt de deelnemers in de samenwerking en maakt ze bekend met de buurt. Zo komen de deelnemers in contact met andere buurtbewoners en bouwen zij een netwerk op.


Aanmelden

Bent u enthousiast geworden? In de onderstaande wijken zijn buurtcirkels te vinden. U kunt zich via deze contactpersonen aanmelden. Er zitten geen kosten aan verbonden.