Bijeenkomsten

Voor mantelzorgers worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd. U bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

Bijeenkomsten in de huizen van Aafje

Wanneer uw naaste binnen één van onze verpleeghuizen woont, bent u welkom bij de bijeenkomsten die per huis voor u en de andere mantelzorgers georganiseerd worden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een informatiebijeenkomsten rondom thema’s zoals ‘omgaan met veranderend gedrag’ of aan een gezamenlijke lunch waarbij u ervaringen kunt uitwisselen met anderen. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten kunt u terecht in het huis waar uw naaste woont.

 

Bijeenkomsten bij u in de buurt 

Mantelzorgcafé

Zorgt u voor familieleden, vrienden of andere naasten? Dan loopt u misschien tegen onduidelijkheden aan of heeft u vragen. Het mantelzorgcafé biedt op een laagdrempelige manier begeleiding en ondersteuning aan mantelzorgers. U kunt hier bijvoorbeeld in een ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers. Ook informeren we u graag over ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg. Wilt u weten waar en wanneer er een mantelzorgcafé is? Neem dan contact op met de Aafje Klantenservice.

Mantelzorgcafé Barendrecht (In samenwerking met Kijk Op Welzijn, Laurens en Zorggroep de Toekomst)
Shirley Kouwenhoven / 06 46642219

Mantelzorgcafé Ridderkerk (in samenwerking met Karaat Mantelzorg)
Els Meijer / 06 51199331

Mantelzorgcafé Ommoord (in samenwerking met o.a. Laurens, Humanitas, Gro-up buurtwerk)
Lonne Zwagemaker / 06 82 23 98 97

Alzheimercafé

Heeft u in het dagelijks leven op enige manier te maken met dementie? Dan bent u van harte welkom in het Alzheimer Café. Hier komen mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners samen. In het café krijgt u voorlichting over allerlei aspecten van dementie. Er is een deskundige gespreksleider aanwezig om ervoor te zorgen dat de bijeenkomst interactief is. Ook zijn er regelmatig gastsprekers. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om uw ideeën, informatie en ervaringen met andere aanwezigen te delen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.alzheimer-nederland.nl

Waar en wanneer is het Alzheimercafé

No results found!