Aafje en Star-shl blijven samenwerken

Deel dit bericht:

Mooi nieuws! De samenwerking tussen Aafje en diagnostisch centrum Star-shl is officieel verlengd. Donderdag 22 februari tekenden bestuurders Guy Buck en Jeroen Bos het vernieuwde contract. Hierin is speciale aandacht voor duurzaamheid én veiligheid.

Digitaal orderen en elektrisch rijden …

De orders tussen Star-shl en Aafje rapporteren we al een tijdje digitaal. Sinds vorig jaar is ook het hele aanvraagproces binnen Aafje overgezet naar dit digitaal orderen. Dit is voor beide organisaties niet alleen makkelijker, het bespaart ook een hoop papier. En er is meer. Want Star-shl haalt al het patiëntmateriaal dat nodig is voor de onderzoeken voortaan op met elektrische auto’s.
Deze duurzame afspraken zijn onderdeel van de Green Deal: een ‘groen’ initiatief van de overheid. Beide organisaties hechten veel waarde aan duurzaamheid: samen gaan ze voor een verantwoord zorgbeleid. Nu en in de toekomst.

 

… en veilig omgaan met patiëntgegevens

Ook het waarborgen van de privacy en veiligheid van patiënten speelt een belangrijke rol in het vernieuwde contract. Zowel Star-shl als Aafje gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met gevoelige patiëntgegevens. Deze worden – geheel in lijn met de AVG – verwerkt met een verwerkersovereenkomst.

 

Over Star-shl

Star-shl is de organisatie die onze kweken analyseert en bloed afneemt bij bewoners op locatie. Goede laboratoriumdiagnostiek is heel belangrijk voor het opstellen van zorgbeleid.