De Molenlei: klaar voor de toekomst met ons nieuwste project

Deel dit bericht:

Het terrein aan de Meidoornsingel is nu nog leeg. Maar, dat duurt niet lang meer. Vandaag start de bouw van De Molenlei: ons nieuwste zorg- en wooncomplex. Het pand bevat de meest moderne technieken, zodat we klaar zijn voor de toekomst. Om 12.00 uur wordt de symbolische eerste paal geslagen. “We zijn blij met deze tweede nieuwbouwlocatie. De Molenlei wordt een fijne plek voor onze bewoners én medewerkers.”

Vervanging van Schiehoven

“In 2026 krijgt Aafje Schiehoven een andere bestemming. Dit verpleeghuis ‘oude stijl’ past niet meer bij Aafje. We willen kleinschaliger bouwen en bewoners meer privacy bieden”, vertelt Kim de Bie, manager zorg en behandeling bij Aafje. “Een deel van Schiehoven is inmiddels gehuisvest in Hof van Kralingen, dat in 2023 opende – ons eerste nieuwbouwproject. De resterende bewoners verhuizen mee naar De Molenlei.” Aafje is een van de weinige zorgorganisaties die zich richt op nieuwbouw. Een unieke, maar logische investering volgens Ser Wagter, manager diensten en welzijn bij Aafje: “Bij nieuwbouw kun je persoonlijke, weloverwogen en duurzame keuzes maken.”

Zorgaanbod: nu en in de toekomst

In het zorgcomplex is straks ruimte voor 78 bewoners die revalidatie, kortdurende zorg of een plek om te wonen nodig hebben. Net als Hof van Kralingen bevat het pand de nieuwste technieken die bijdragen aan de zorg van de toekomst. Denk aan een geïntegreerd railsysteem voor tilliften, slimme badkamers en een geavanceerd verpleegoproepsysteem. Ser zegt hierover: “Aafje wil een fijne plek bieden aan onze bewoners én medewerkers. Een veilige en plezierige woon- en werkomgeving – afgestemd op de wensen van deze tijd. Het volledig duurzaam gebouwde pand is een mooie stap in deze ontwikkeling.”

Voor het beste eindresultaat

Dat woon- en werkplezier is belangrijk voor Aafje. In de aanloop naar de bouw was er daarom regelmatig overleg met medewerkers en de cliëntenraad. Wat vinden zij belangrijk? Waar moeten we aan denken bij het ontwerp? Ser: “We hebben samen aan de tekentafel gezeten. Daar ontstonden mooie ideeën, en die manier van werken werd enorm gewaardeerd.” Daarnaast nemen Kim en Ser hun ervaring vanuit Hof van Kralingen ook mee naar deze tweede nieuwbouwlocatie van Aafje.

Samen met de kerk

De Molenlei zit straks in één gebouw met de rooms-katholieke parochie H. Bernadette. Kim: “We hebben voor deze constructie gekozen, omdat er in de provincie Noord-Brabant goede ervaringen mee zijn. Je draagt samen bij aan de omgeving en gemeenschap. Een aantal gemeenschappelijke ruimtes in het nieuwe gebouw zullen gedeeld worden.”

Aafje als goede werkgever

Zo’n nieuw pand heeft ook veel voordelen als het gaat om medewerkerstevredenheid. “Je kunt mensen echt iets bieden: een fijne werkomgeving die van alle gemakken is voorzien. Kijkend naar Hof van Kralingen, merk ik ook een stukje trots vanuit medewerkers. En dat is waardevol, want zij zijn uiteindelijk onze ambassadeurs”, vertelt Ser.