“Van huis uit ben ik galeriehouder. Maar ik wilde méér doen"

‘Het zijn de kleine dingen die het doen’

Jos Noordegraaf is vrijwilliger op Aafje locatie Schiehoven-Wilgenplas. Elke week werkt hij op een afdeling met (licht) dementerende ouderen.

Jos: “Van huis uit ben ik galeriehouder. Maar ik wilde méér doen. Het geeft me gewoon een goed gevoel om wat te doen voor anderen. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. De bewoners van Aafje Schiehoven-Wilgenplas begroeten me elke dag weer met een grote glimlach. Ik help hen door een kopje koffie voor ze in te schenken. Ook doe ik vaak een spelletje met ze”.

 

Omgaan met dementie

Jos: “Omgaan met dementerende ouderen was nieuw voor mij. Maar Aafje heeft me hier goed bij geholpen. Ik heb een training gevolgd, waarin ik veel heb geleerd over hoe je omgaat met dementie. Nu heb ik de nodige ervaring en ben ik blij dat ik er echt kan zijn voor de mensen”.

 

Sociale aspect

Jos heeft regelmatig contact met Elly Kamperman, coördinator vrijwilligers op de locatie. Elly: “Sommige bewoners krijgen weinig of geen bezoek. En dat terwijl we weten hoe belangrijk het sociale aspect is voor ouderen. Ik ben erg blij met vrijwilligers, zoals Jos, die zich zo inzetten voor onze bewoners. Je ziet echt leuke contacten ontstaan waar zowel onze vrijwilligers als onze bewoners veel aan hebben”.

Woon je in Hillegersberg-Schiebroek en zoek je leuk vrijwilligerswerk? Bekijk dan snel onze vrijwilligersvacatures in deze buurt.

Gerelateerde items

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten