Blog 1/3: Aafje goes international

Deel dit bericht:

Karin Scheurwater werkt als wondconsulent bij Aafje. Ze is op 19 mei vertrokken naar de Bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius. Daar gaat ze tot 16 juni lesgeven in een medisch centrum.
In een driedelige blogserie vertelt Karin over haar ervaringen tijdens haar werk avontuur.
Vandaag deel 1: de voorbereiding!

Even voorstellen

Mijn naam is Karin Scheurwater, wondconsulent bij Aafje. Graag wil ik jullie meenemen op mijn werk avontuur op de Bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Via mijn man Hans, Gipsverbandmeester in het Groene Hart ziekenhuis te Gouda, werd ik gevraagd om scholing te geven op deze 3 eilanden in de Caribbean. Vanuit Aafje krijg ik, dankzij mijn fijne collega’s, de ruimte om dit te doen.

De voorbereiding

Er werden extra verbandspullen verzameld. Van de afdeling Communicatie kreeg ik onder andere pennen en notitieblokjes. Collega Danielle op de Langeweg hielp me om nog snel een nieuw uniform te regelen.

Na veel Zoom-metingen (zie foto) met net zoveel contactpersonen zijn we er helemaal klaar voor. Iedereen is enthousiast om ons te ontvangen. Waar we precies verblijven is nog de vraag, maar dit zal best goed komen. Ik denk dat ik een leuk scholingsprogramma heb samengesteld waarbij ik rekening houd met alle wensen en de doelgroep.

Ik ga op reis en neem mee …

Ik denk dat het niet handig is om daar met alle weelde aan verbandspullen die hier voorhanden zijn aan te komen. Zeker niet als zij het daarna niet meer tot hun beschikking hebben. Ik ben van hun mogelijkheden uitgegaan.

Buiten alle antibiotica zalfjes (natuurlijk ook Fucidine) werken ze ook met Flaminal en Aquacel. Ik heb 2 tassen met kleine tubetjes gekregen.

Ook gebruiken ze Jelonet (zalfkompres), daar hoop ik wel een siliconen dressing van te maken.

Vanuit de Sint Maarten Medical Clinic kwam ook het verzoek voor scholing in de Negatieve Druk Therapie. Dankzij Danielle van leverancier GDMedical wordt een extra koffer gevuld met een VACpomp, tracpads folie en sponzen. 

Tijdens het maken van de lessen ben ik mezelf al wel tegengekomen want hoe herken je ook al weer decubitus categorie 1 op een donker gekleurde huid? Ik ben benieuwd waar ik nog meer niet bij stil sta met mijn westerse blik. 

En ik hoop dat jullie mij willen volgen tijdens dit avontuur. Mijn volgende blog verschijnt rond 5 juni. Tot dan!