Persoonsgerichte benadering

Visie op persoonsgerichte benadering

Bij het opstellen van de visie op persoonsgerichte benadering is een uitgangspunt dat deze van toepassing is op alle levensdomeinen van de klant/bewoner/gast. Dit is de reden dat Aafje ervoor gekozen heeft niet te spreken over persoonsgerichte zorg, maar persoonsgerichte benadering.

De visie:

In dialoog over uw levensgeschiedenis, het heden en de toekomst wil Aafje graag de ander zijn die met u opgaat. Samen kijken we welke ondersteuning u nodig heeft om zo lang mogelijk de regie te kunnen behouden en als volwaardig mens te kunnen leven.

Om te illustreren gaan we met klanten in de thuiszorg bespreken wat zij zelf nog kunnen doen en stemmen af wat Aafje medewerkers gaan doen om de klant te ondersteunen. Een ander voorbeeld is het gesprek dat medewerkers van Aafje aangaan met de bewoner in het verpleeghuis hoe hij of zij de dag wil doorbrengen. Bijvoorbeeld welke activiteiten iemand leuk vindt om te doen en daar sluiten we op aan bijvoorbeeld samen de krant lezen, een spelletje doen of aan een activiteit deelnemen.

Terug naar het kwaliteitsvenster
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten