Medewerkers en vrijwilligers

Medewerkerstevredenheid

In het laatst uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek zijn de resultaten:

 

Vrijwilligerstevredenheid

Tijdens het laatste onderzoek onder de vrijwilligers scoorde de tevredenheid een 7.8. Onderwerpen waarop bevraagd werd zijn bevlogenheid, betrokkenheid en afstemming en aandacht. Aafje mocht in 2018 rekenen op de hulp van circa 1750 vrijwilligers, een toename ten opzichte van 2017!

 

Innovatie

Binnen Aafje is sinds juni 2018 het innovatieplatform actief. Het innovatieplatform bestaat uit enthousiaste medewerkers van de thuiszorg, huizen, zorghotels en ondersteunende afdelingen. Deze collega's hebben een grote interesse voor (digitale) innovatie. Het innovatieplatform richt zich vooral op innovaties, die bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze klanten én aan het werkplezier en vakmanschap van onze medewerkers. De leden van het innovatieplatform testen nieuwe technologische toepassingen en weten wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk van hun collega’s.

 

Zij inventariseren de problemen en wensen van de collega zorgverleners en klanten. Deze vertalen zij naar oplossingen. De verschillende inventarisaties hebben onder andere geleid tot besluiten over de inzet op grotere schaal van de Tiny bot Tessa, ter bevordering van de zelfstandigheid van de klant met cognitieve problemen, de Invi-bracelet, voor het vergroten van het gevoel van veiligheid van de thuiszorgmedewerkers en de Medido medicijndispenser.

 

Personeelssamenstelling

De optimale personeelssamenstelling vormt de basis voor het leveren van goede en veilige zorg en voor het realiseren van onze ambitie om waarde gedreven gedrag van onze medewerkers en persoonsgerichte benadering van bewoners te verankeren in het DNA van onze organisatie en daarmee in het handelen en het gedrag van onze medewerkers. In de personeelssamenstelling is rekening gehouden met de landelijke eisen èn met onze eigen ambities voor bijvoorbeeld een zinvolle dagbesteding voor al onze bewoners. Aafje streeft ernaar dat er altijd voldoende bevoegde en bekwame medewerkers aanwezig zijn om kwalitatief verantwoorde zorg te leveren. Klanten kunnen er op rekenen dat onze medewerkers deze kwalitatief verantwoorde zorg leveren op een manier die zij prettig vinden en aansluit bij de individuele voorkeuren.

In 2018 zijn meer medewerkers bij Aafje komen werken, dan er vertrokken zijn; een positief verschil van 306 (182 fte). Dit sluit aan bij de doelstelling om meer medewerkers beschikbaar te hebben voor de zorg aan onze klanten.

 

Terug naar het kwaliteitsvenster

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten