Muziektherapeut

Heeft u moeite om gevoelens te uiten of wordt u overspoeld door emoties? Vindt u het lastig om hierover te praten? Een andere manier van verwerken kan helpen, bijvoorbeeld muziek. De muziektherapeut helpt klachten verminderen. Op een Aafje locatie of gewoon bij u thuis. U heeft een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts.

Direct een afspraak maken

Wanneer naar de muziektherapeut?

  • moeite met uiten of praten, na een beroerte
  • u voelt zich eenzaam, onzeker, angstig of boos
  • onrust of een gespannen gevoel
  • moeite met aanpassen aan een (nieuwe) situatie
  • stemmingswisselingen of depressieve gevoelens

 

Bij de muziektherapeut

Muziek roept herinneringen en gedachten op. Door te luisteren, zingen of spelen. Tijdens de therapie leert u angst, verdriet en spanning te herkennen en uiten. Ook leert u beter omgaan met anderen en grenzen kennen. Met de muziektherapeut oefent u nieuw gedrag, zoals het aangeven van grenzen en opkomen voor u zelf.
 

Kosten

Muziektherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar over de mogelijke vergoeding. 
 

Direct afspraak maken

Maak direct online een afspraak door onderstaand formulier in te vullen of bel de Aafje klantenservice 088 8 233 233. Binnen drie werkdagen neemt de muziektherapeut contact op. De afspraak kan binnen een week plaatsvinden. U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts of van het ziekenhuis.

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten