Langer thuis

Een zinvolle dag, mensen ontmoeten, zelfredzaamheid vergroten, bewegen en verstandige voeding. Iedereen wil zijn of haar leven op een eigen manier vormgeven, iedereen zit in een andere situatie, heeft een andere achtergrond, een ander sociaal netwerk, en heeft andere interesses. Aafje wil het mogelijk maken dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daar zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor. Bijvoorbeeld thuiszorg, eerstelijns behandeling (o.a. fysiotherapie, ergotherapie, specialist ouderen geneeskunde) en casemanagement (ondersteuning van ouderen met dementie).

Voorzieningen en activiteiten

Aafje heeft ook een breed scala aan voorzieningen en activiteiten om de kwaliteit van leven te verbeteren, er meer plezier in te hebben. Denk aan:
- Dagbesteding (u bent dan een aantal dagdelen op een locatie waar u mensen ontmoet)
- Een dagbestedingscoach die aan huis komt
Ontmoetingspleinen waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en waar verschillende activiteiten worden georganiseerd
- Een Buurtcirkel, waarin in een groep van ongeveer 10 ouderen elkaar ondersteunt op allerlei gebieden, onder begeleiding van een buurtcirkelcoach
Allemaal Aafje pas, een lidmaatschap met allerlei voordelen, informatie, tips en uitjes

Vrijwilligers

Op verschillende gebieden kunnen vrijwilligers worden ingezet. Dat doen ze graag. Ook hebben wij op een aantal plekken in ons werkgebied een buurthuiskamer (ook wel preventieve dagvoorziening genoemd) waar (buurt)bewoners samenkomen met behulp van vrijwilligers.

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn is geen eenvoudige opgave en het is soms best fijn om daar wat ondersteuning bij te hebben. Aafje biedt bijvoorbeeld cursussen, bijeenkomsten, gesprekken, een logeeradres (respijtzorg), hulp in de huishouding en een klussenservice.

Samenwerkingen

Aafje heeft samenwerkingsverbanden met verschillende welzijnsorganisaties. Ook met de gemeente werken wij nauw samen als het gaat om bijvoorbeeld de financiering van woningaanpassingen. 

Kortom, er is veel mogelijk. Het is belangrijk om te kijken waar u behoefte aan heeft. Voor vragen over ons aanbod, om te kijken wat er bij u past of om in gesprek te gaan met onze klantadviseur kunt u contact opnemen met Aafje Klantenservice (088 8 233 233). 

 

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten