Samenwerkingen

Ons werk doen we niet alleen. We werken nauw samen met familie, bekenden, buurtbewoners, vrijwilligers en bevriende organisaties. Met deze samenwerkingen kunnen we u de beste zorg bieden en doen we ons uiterste best om u zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig te laten zijn.

Echt samen

Op onze website vindt u alle informatie die u zoekt over onze samenwerkingen. Aafje is altijd dichtbij in de wijk. Meer over onze wijkactiviteiten, dagbesteding en andere initiatieven vindt u hier. En samen met mantelzorgers zorgen we ervoor dat we de zorg écht anders gaan invullen. Wij willen mantelzorgers zoveel mogelijk ondersteunen. Hoe we dat doen leest u hier.

Onze belangrijkste samenwerkingen zijn:

 • Aafje Coöperatie

  Vanuit de landelijke coöperatieve vereniging P.BELL & Friends is Aafje een regionaal concept gestart: Aafje Coöperatie. Aafje Coöperatie helpt ervaren zorgprofessionals om hun eigen zorgonderneming te starten. Vanuit hun onderneming kunnen zij mensen met een kleine beurs een op maat gemaakt passend zorg- en ondersteuningsaanbod bieden. Waarbij de mensen zelf huren, al dan niet met huurtoeslag en de zorg gefinancierd wordt uit hun persoonsgebonden budget (PGB).

  Klik hier voor meer informatie.

 • ConForte

  ConForte is de brancheorganisatie van zorgondernemers op het terrein van verpleging, verzorging en thuiszorg in de regio Rotterdam. We bundelen kennis en ervaring. Zo zorgen we voor een krachtig netwerk. De werkzaamheden van ConForte zijn het behartigen van belangen bij bijvoorbeeld politiek en verzekeraars, en het signaleren van knelpunten.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Spoedzorg 010

  Binnen Rotterdam werken de grote zorgorganisaties Aafje, Laurens en Lelie zorggroep samen om ongeplande acute verpleegkundige zorg aan te bieden aan de klanten die bij hen in zorg zijn. Er is één regionaal team dat op afroep snel de noodzakelijke zorg verleent voor thuiswonenden, verpleeghuizen en huisartsenposten. Het regionale team is ’s avonds, ’s nachts en in het weekend inzetbaar voor acute, ongeplande zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag.

 • Spoedzorg 078

  Vanaf september 2021 werken Aafje en Internos/MOB onder de naam Spoedzorg078 samen om ongeplande en acute zorg in de nacht te verlenen in de regio Drechtsteden. Zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Met een team van acht enthousiaste medewerkers rijden er twee auto’s in de regio, vanuit de HAP van het Albert Schweitzer ziekenhuis, om te zorgen dat deze zorg wordt uitgevoerd.

 • Stichting Drechtzorg

  Stichting Drechtzorg is een samenwerkingsverband van thuiszorg, ziekenhuis, huisartsen, revalidatiecentrum, verpleeg- en verzorgingshuizen, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, GGD en apotheken in de regio Waardenland. Drechtzorg lost knelpunten op die zorgvragers, professionals en bestuur en management in onze regio hebben in de transmurale zorg.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Transmitt

  Transmitt revalidatie is een ontstaan uit een samenwerking tussen Aafje en Fundis. Met deze samenwerking werken in Rotterdam ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, thuiszorgorganisaties en het eerstelijnsnetwerk CVA Rotterdam samen om de zorg voor patiënten met een beroerte zo goed mogelijk te organiseren.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Verwijshulp 010

  Verwijshulp is een samenwerking met alle zorgorganisaties in de regio waar voor verwijzers de lege bedden zichtbaar zijn voor verwijzende ziekenhuizen.

  Klik hier voor meer informatie.

No results found!