Online Alzheimer Café Barendrecht over “wilsbekwaamheid, levenstestament en volmacht”

Geplaatst op 20-04-21
Screenshot 2021 04 20 11.29.11
BARENDRECHT- Vanaf 22 april kan het Alzheimer café online bekeken worden. Het Alzheimer café Barendrecht is opgenomen in Bibliotheek AanZet, waar normaal de bijeenkomsten plaats vinden. Gastvrouw en Dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met Martin Tempelaar. Meneer Tempelaar is werkzaam bij Notariskantoor Groenveld en van Houdt en gaat het hebben over wilsbekwaamheid, levenstestament en volmacht. De video is te bekijken via www.kijkopwelzijn.nl/nieuws.

Wanneer iemand de gevolgen van een beslissing niet meer kan begrijpen, spreken we van wilsonbekwaam. Bij wilsonbekwaamheid mag een naaste geen belangrijke beslissingen maken tenzij dit goed wordt vastgelegd. Regel zaken dus zo vroeg mogelijk bij de notaris, voor het niet meer kan. Daarnaast kan er ook een levenstestament en een volmacht vastgelegd worden. Een levenstestament is een persoonlijk en herroepbaar document waarin wordt vastgelegd welke wensen er zijn wanneer iemand niet meer in staat is bepaalde handelingen te verrichten of beslissingen te maken. Waarom dit zo belangrijk is en hoe u dit het beste kunt regelen, ziet u in dit filmpje

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt contact opnemen met Marlies Burger via m.burger@kijkopwelzijn.nl of 06 17 12 32 09.

Het Alzheimer Café Barendrecht wordt georganiseerd door KijkopWelzijn, Aafje, Laurens en Bibliotheek AanZet. Voor meer informatie kunt u terecht bij de communicatiemedewerker van Stichting KijkopWelzijn, Kayleigh Bolink, k.bolink@kijkopwelzijn.nl of 06 57 06 07 62. 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten