Aafje neemt deel aan landelijke pilot voor onnodige opnames bij ouderen

Geplaatst op 06-02-19
Infuus
Aafje doet mee aan de landelijke pilot van Zilveren Kruis met als doel onnodige opnames te verminderen door tijdige diagnostiek en inzet van de juiste (vervolg)behandeling.

Aafje doet mee aan de landelijke pilot van Zilveren Kruis met als doel onnodige opnames te verminderen door tijdige diagnostiek en inzet van de juiste (vervolg)behandeling. Een innovatieve oplossing om adequate diagnostiek, observatie en behandeling in te zetten binnen het kortdurend verblijf, en zo snel te komen tot de juiste zorg. Zilveren kruis biedt aparte financiering, speciaal voor dit soort innovaties, voor deelname aan de pilot.

Aafje wordt in het uitvoeren van de pilot ondersteund door het Maasstad Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis. Dit houdt in dat oudere patiënten, waarvan de zorgvraag niet duidelijk is, niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Zij krijgen een plek in de AZA (Acute Zorg Afdeling) van Aafje. Daar vindt onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde in een periode van maximaal 5 dagen diagnostiek en behandeling plaats. Maasstad Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis verwachten dat door deze samenwerking betere doorstroom zal plaatsvinden vanuit de SEH en dat dit ten allen tijde de patiënt ten goede komt. Vooruitlopend op de start van de pilot hebben in 2018 al 177 kwetsbare ouderen gebruikt gemaakt van de Acute Zorgafdeling van Aafje.

In overeenstemming met de patient wordt de vervolgzorg bepaald. Zo krijgt de kwetsbare oudere de juiste zorg en wordt deze vervolgens ook op de juiste manier weer doorverwezen. Ook wordt gezorgd voor de juiste nazorg: doorstroom naar huis met passende zorg of andere vormen van kortdurend of langdurend verblijf.

https://www.skipr.nl/actueel/id37396-zorginstellingen-willen-kwetsbare-ouderen-uit-ziekenhuis-houden.html

Meer informatie over AZA:

https://www.aafje.nl/nieuws/persbericht-aafje-start-acute-zorg-afdeling

https://www.aafje.nl/nieuws/persbericht-acute-zorg-afdeling-van-aafje-ontvangt-100ste-patient

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten