Trainingen

Bij Aafje kunt u verschillende trainingen volgen. U kunt kiezen uit een divers aanbod. De trainingen worden soms op meerdere datums en locaties aangeboden.

Actueel aanbod

 • Dementie ervaren met een Virtual Reality bril

  Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De Virtual Reality-briI van Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren wat het betekent om dementie te hebben. Dit gebeurt door een simulatie. De film laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegen aan lopen. In dit verhaal ontstaan ervaringen die passen bij het ziektebeeld van dementie. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen de zorgprofessional of mantelzorger en de cliënt te verbeteren en verdiepen. De sessie wordt afgesloten met een kort nagesprek.

  Datum en tijdstip: 
  Deze training is op afspraak. Bent u geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier in. Er wordt dan contact met u opgenomen. 

 • Fysieke belasting en transfers

  In deze training leren wij hoe u veilige transfers kunt maken. Denk aan verplaatsingen van bijvoorbeeld het bed naar een stoel. Hierbij letten we goed op uw houding. Daarnaast wordt uitgelegd hoe steunkousen uitgetrokken worden, hoe u het beste hulp kunt geven bij het omkleden voor de nacht en hoe hulp kunt bieden bij de toiletgang. 

  Datum: 
  25-06-2024

  Tijdstip:
  13.30-16.30 uur

  Locatie: 
  Aafje Kralingse Zoom 
  Ruimte Ruimte ‘5.21’ (5e etage)

 • Ondersteunen bij eten en drinken

  Deze training geeft informatie over het bieden van ondersteuning bij eten en drinken. Denk aan mensen met slikproblemen of mensen die door hun dementie niet meer zelfstandig kunnen eten.

  Op dit moment staan er geen trainingen gepland voor ‘Ondersteunen bij eten en drinken’.

 • Onbegrepen gedrag, module 'dementie'

  Datum: 
  22-05-2024

  Tijdstip:
  13.30-16.30 uur

  Locatie: 
  Aafje De Nieuwe Plantage
  Multifunctionele ruimte (begane grond)


  Datum: 
  18-09-2024

  Tijdstip:
  13.30-16.30 uur

  Locatie: 
  Aafje Smeetsland 
  Ruimte ‘Weena’ (begane grond)

 • Onbegrepen gedrag, module 'angst en depressie'

  Datum: 
  18-06-2024

  Tijdstip:
  13.30-16.30 uur

  Locatie: 
  Aafje De Nieuwe Plantage
  Multifunctionele ruimte (begane grond)


  Datum: 
  20-08-2024

  Tijdstip:

No results found!

Aanmelden

"*" indicates required fields