Historie van Aafje

Aafje van Hulst inspireerde ons om de naam Aafje voor de organisatie te kiezen. Zij was één van de leidende vrouwen die met professionaliteit en ondernemerschap de basis legde voor ons werk. Ze symboliseert onze eigen drijfveren, overtuiging en gevoel voor kwaliteit. Altijd dichtbij en in de buurt. Altijd persoonlijk. Dagelijks in de praktijk gebracht door mensen die zien wat nodig is en aanvoelen wat klanten willen. Daarom heten we Aafje.

De Stamboom van Aafje

Het verhaal van Aafje begint in 1901. Een tijd waarin de leefomstandigheden in Nederland slecht waren, de levensverwachting laag, schoon drinkwater een luxe en zorg slechts bereikbaar was voor de rijken. 

Aafje, geboren als Aafke Gesina van Hulst, trok in die tijd door het land en vertelde haar ideeën over wijkzorg. Iets dat toen nog helemaal niet bestond in Nederland. Ze wilde zorg bereikbaar maken voor iedereen. Betaalbaar maar ook dichtbij; georganiseerd in de buurt. Waar ze kwam inspireerde ze andere vakmensen en het resulteerde in vele Kruisverenigingen in onze regio. 
Aafje was sociaal bewogen, eigenwijs én een echte pionier. Zij was ondernemend en een vakvrouw. Een echte doener. Met haar initiatieven was ze haar tijd ver vooruit. Ze werd tegengewerkt maar liet zich niet tegenhouden. Ze was altijd aan het werk en was een ware duizendpoot. Ze startte opleidingen en cursussen, doceerde zelf, liet nieuwe functies ontstaan en ontwierp eigenhandig verpleegartikelen.

Aafje bleef verbeteren en haar verhaal uitdragen. Ze was een vakvrouw en ondernemer. Ze begreep waar behoefte aan was en bedacht er oplossingen voor. Wij gaan verder met het gedachtegoed dat Aafje is gestart.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten