Transmitt

Transmitt revalidatie is een samenwerking tussen Aafje en Fundis op het gebied van neurorevalidatie. Onder de naam Transmitt revalidatie wordt geriatrische revalidatie zorg, met specialisatie neurologie, aangeboden aan inwoners van Rotterdam en omgeving.

Revalidatie kan plaatsvinden in het ziekenhuis, in een revalidatiekliniek of in de thuissituatie. Om dit mogelijk te maken, werken we intensief samen met ketenpartners zoals de ziekenhuizen in Rotterdam en omgeving, maar ook met thuiszorgorganisaties. Alles wat benodigd is om het revalidatietraject en de nazorg, vlekkeloos te laten verlopen.

Transmitt is gevestigd op een mooie groene locatie in het pand de State Hillegersberg in Rotterdam. Deze locatie wordt tot medio 2022 volledig gerenoveerd. Transmitt heeft inmiddels intrek genomen in ruime, moderne revalidatie studio's met eigen voorzieningen, mooie revalidatie faciliteiten en een brasserie. 

Transmitt revalidatie is in 2018 ontstaan om de expertise en ervaring op het gebied van neurorevalidatie te bundelen en te versterken. Transmitt revalidatie is onderdeel van het Rotterdam Stroke Service (RSS) netwerk, waarbij in Rotterdam de ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, thuiszorgorganisaties en het eerstelijnsnetwerk CVA Rotterdam samenwerken om de zorg voor patiënten met een beroerte zo goed mogelijk te organiseren.

Zorg

Transmitt revalidatie is gespecialiseerd in revalidatie na een beroerte (CVA – Cerebro Vasculair Accident). De organisatie biedt Geriatrische revalidatie (GRZ) in een klinische, ambulante en poliklinische vorm.

Voor vragen of meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met het transferbureau van Transmitt via 088 0234 734.

Doorverwijzing

Is er sprake van een CVA en er volgt een revalidatietraject, dan wordt u doorverwezen door het ziekenhuis. U krijgt dan een GRZ indicatie. Daarin wordt gekeken wat u nodig heeft om te revalideren. Afhankelijk van uw situatie voorafgaand aan uw ziekenhuisopname wordt de revalidatie vergoed via uw zorgverzekering of via de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

Wlz indicatie

Indien u voor uw ziekenhuisopname al verpleegd of verzorgd woonde, dan wordt uw revalidatie niet vergoed door uw zorgverzekering, maar via de Wlz. U heeft dan een ZZP9B-indicatie nodig. Het ziekenhuis vraagt deze indicatie voor u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Wat houdt ZZP9b in?

Meer informatie over Transmitt vindt u hier:

www.zorgkaartnederland.nl

www.transmitt.nl

 

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten