Tijdens de gefaseerde nieuwbouw blijft Meerweide open

Deel dit bericht:

Vorig jaar maart kondigden we de gefaseerde nieuwbouw van Aafje Meerweide aan. Meerweide verandert de komende drie jaar langzaam in een toekomstbestendig wooncomplex met 216 moderne studio's voor ouderen met een zware zorgvraag.De locatie vormt straks ook het middelpunt van dé ouderenhub in IJsselmonde, met een huisartsenpraktijk, dagopvang faciliteiten, een sfeervolle brasserie met terras/ tuin, een Huis van de wijk en een kinderopvang.

Kleinschalig wonen 

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Meerweide blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open. Een deel van het pand is zelfs tijdelijk opgeknapt  voor bewoners met lichamelijke klachten (somatiek) in een kleinschalige setting. Ook nieuwe bewoners kunnen hier terecht. Er is op dit moment geen wachttijd.  

Dagbesteding open

Ook de dagbestedingen voor mensen met dementie (PG), lichamelijke beperkingen (somatiek), slechtzienden en het afasie trainingscentrum zijn gewoon open. Ook hier is momenteel geen wachtlijst. U kunt snel bij ons terecht. 

Lees hier alles over het nieuwe Meerweide.

Over de dagbesteding van Aafje

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat wil iedereen. Toch kan dit soms lastig zijn door lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.  Een dagbesteding kan dan uitkomst bieden. De dagbesteding is prettig voor u en voor uw mantelzorger of partner die de zorg even uit handen kan geven. Op een dagbesteding ontmoet u andere mensen en wordt u naar uw wens en behoefte ondersteund om de regie over uw leven te behouden. Zo kunt u meedoen aan leuke activiteiten zoals  creatieve activiteiten of een beweeg- of muziekles. De activiteiten stemmen we altijd af op de wensen en behoeften van de deelnemers.

Wilt u meer weten over de dagbestedingen van Aafje? Klik dan hier.