Meerweide

Locaties

'Iedereen heeft hier het hart op de tong'

Welkom bij Meerweide in het hart van Rotterdam-IJsselmonde! Meerweide valt op door de grote diversiteit aan bewoners en bezoekers. Iedereen is er welkom en iedereen voelt zich thuis.

In de buurt zijn verschillende serviceflats waardoor ook wijkbewoners graag op bezoek komen. Op het ontmoetingsplein is altijd iets te doen. Dat maakt deze locatie erg geliefd.

Aafje Meerweide
Grote Hagen 98
3078 RC Rotterdam
Telefoon: 088 823 1016

Op weg naar het nieuwe Meerweide

Vorig jaar maart kondigde Aafje de nieuwbouw en renovatie van Aafje Meerweide aan. Meerweide verandert de komende jaren in een toekomstbestendig wooncomplex met 216 studio’s voor ouderen met een zware zorgvraag én een prettige werkomgeving voor medewerkers. Meerweide vormt hierdoor straks ook het middelpunt van dé ouderenhub in IJsselmonde, met een huisartsenpraktijk, dagbesteding, een sfeervolle brasserie met terras/ tuin, een Huis van de wijk en een kinderopvang. Lees hier alles over het nieuwe Meerweide.

Wonen

In Meerweide bieden wij verschillende vormen van zorg. Het is een groot verpleeg- en verzorgingshuis met veel dynamiek, Rotterdamse humor en gezelligheid. Om permanent in Meerweide te kunnen wonen, heeft u een zorgindicatie nodig. In de verzorging is het in sommige situaties mogelijk om met uw zorgvragende partner mee te verhuizen. Tot slot heeft Meerweide een afasie trainingscentrum waar mensen die een beroerte hebben gehad kunnen revalideren.

Om te wonen bij Meerweide, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 4, 5, 6, 7, 8, 9b, ELV laag, ELV hoog, of ELV Palliatief. Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

In Meerweide staat een team met specialisten voor u klaar. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker en een psycholoog.

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Dagbesteding

Aafje biedt op verschillende locaties dagbesteding aan. Ook bij Aafje Meerweide. Deze dagbesteding is voor mensen met lichamelijke beperkingen, geheugenproblematiek, afasie of voor mensen met een visuele beperking. Klik op de titel 'dagbesteding' voor meer informatie of andere dagbestedingen bij u in de buurt.

Omgeving en bereikbaarheid

Meerweide ligt in de levendige wijk Rotterdam-IJsselmonde. Winkelcentrum Keizerswaard is op een steenworp. Een gezellige wandeling is dus nooit ver weg. Meerweide is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Meerweide? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Meerweide scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen