Kick Off Cultuursensitief werken in Aafje Smeetsland

Deel dit bericht:

Donderdag 14 april was er een Kick Off Cultuursensitief werken in Smeetsland. Het doel van deze Kick Off was en is dat je je bewust bent van de effecten die culturele en levensbeschouwelijke achtergronden hebben op het alledaagse leven van mensen. Cultuursensitief werken is belangrijk voor de gezondheidszorg en het welzijnswerk, het komt persoonsgerichte zorg ten goede en verhoogt de kwaliteit van de communicatie en de werkrelatie tussen professional en cliënt.

Sprekers

De sprekers die voor deze ochtend uitgenodigd waren hebben de Kick Off extra verdieping en kleur gegeven.

  • Jeanny Vreeswijk – Manusiwa, Coördinator zorg en welzijn bij NOOM
  • Gülay Orhan – Oprichter en directeur-eigenaar van Fatusch Productions
  • Karin Oppelland – Stedelijk netwerker en werkzaam bij IDEM en RADAR
  • Dondu Ozdemir – Manager diensten en welzijn en lid van de Aafje Denktank Cultuursensitief werken en diversiteit

Vervolgbijeenkomsten

In de vervolgbijeenkomsten, waar meerdere disciplines voor uitgenodigd zijn en aansluiten, zullen we bij de onderwerpen ´religie´, ´voeding´ en ´palliatieve zorg m.b.t. cultuursensitief werken´ langer stilstaan. Ook de tolkenpool van Smeetsland zal verder uitgebreid worden en er zal aandacht zijn voor opleiding en het culturele interview om zo het cultuursensitief werken te integreren in de dagelijkse zorgverlening van een ieder.

Vanuit de pilot ´Cultuursensitief´ werken Smeetsland, Annemarie Groenendijk (maatschappelijk werker), Emmy Lingen (geestelijk verzorger) en Sandra Muizer (participatie coördinator familie, mantelzorgers en vrijwilligers) danken wij alle deelnemers die deze Kick Off tot een inspiratievolle bijeenkomst hebben gemaakt.