Fitch Ratings: AA- voor Aafje, stabiele basis voor ouderenzorg

Deel dit bericht:

Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Aafje met een AA-credit rating beoordeeld. Dit positieve en onafhankelijke oordeel is een weergave van de kracht en toekomstbestendigheid van Aafje. Ouderenzorg is belangrijk en Aafje heeft daarin een grote rol in Rotterdam en omstreken. Door de goede financiële uitgangspositie is er sprake van een stabiele basis. Hierdoor kan Aafje makkelijker financiering krijgen bij banken waardoor investeren in vastgoed en technologische ontwikkelingen mogelijk wordt.

“Met deze waardering heeft Aafje breed toegang tot de financieringsmarkt. Hierdoor kan Aafje zich goed ontwikkelen en staat het sterker om in vastgoed te investeren”, aldus Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur Aafje.

EY Montesquieu heeft Aafje begeleid bij dit traject. Met meer dan tien jaar ervaring met financieringsvraagstukken in de zorg hebben zij deze kennis ingezet voor een goed proces en optimale beoordeling van de businesscase.

“Deze rating bevestigt het beeld dat de ouderenzorg onmisbaar is. Met de toenemende vergrijzing neemt de opgave voor de sector alleen maar toe. Het beschikken over een credit rating stelt Aafje nog beter in staat om de noodzakelijke investeringen binnen deze uitdagingen te kunnen doen. Het toont de uitstekende terugbetaalcapaciteit van Aafje aan – ondanks de niet meer dan gemiddelde winstgevendheid. Met deze rating heeft Aafje meer mogelijkheden om de benodigde financiering optimaal in te richten, met het oog op het realiseren van kwalitatief hoogwaardige zorg in de toekomst”, stelt EY Montesquieu.

Fitch Ratings is een Amerikaanse kredietbeoordelaar en behoort met Moody´s en Standard & Poor´s tot de belangrijkste internationale spelers.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u contact opnemen met de heer J. Eijkenaar via