Aafje medewerkers waarderen Aafje opnieuw als beste werkgever

Geplaatst op 02-08-21
Wcwp 2021 nl
Aafje medewerkers zijn uitzonderlijk betrokken bij de organisatie en bevlogen in hun werk. Dat is het resultaat van het in juni voor de vierde keer uitgevoerde MedewerkersBelevingsOnderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Effectory. Uit dit onderzoek blijkt dat medewerkers van Aafje hun werkgever hoger beoordelen dan medewerkers van andere zorgorganisaties. Hierdoor heeft Aafje opnieuw het keurmerk Beste Werkgever verdiend. Aafje is de enige zorgorganisatie in de vier grote steden met thuiszorg, huizen en zorghotels die in 2021 dit keurmerk krijgt. 

Onderzoeksresultaten

De Beste Werkgevers score is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatie richting, waardering, werk trots en het benutten van talent. Uit de resultaten van Aafje komt o.a. naar voren dat de betrokkenheid (8,1) en bevlogenheid (7,9) weer is toegenomen ten opzichte van vorige keer. Ook geven medewerkers aan dat ze bij Aafje plezier in hun werk hebben, een goede samenwerking binnen de teams, klantgerichtheid en waardering voor elkaar ervaren. Verbeterpunten zijn er ook; waardering, communicatie en samenwerking. Plezier in het werk staat bij de Aafje medewerkers bovenaan als het om trotspunten gaat. 

Trots

Guy Buck en Peter Ploegsma, Raad van Bestuur: “Opnieuw krijgen we van onze medewerkers de erkenning dat kleinschalig en waardengedreven organiseren ook bij een grote zorgorganisatie als Aafje met 6000 medewerkers, leidt tot een bovengemiddeld resultaat. En dat in grootstedelijk gebied, na de ontzettend heftige periode in de corona crisis. Waarin onze medewerkers onder enorme druk een bijzondere en geweldige prestatie hebben geleverd. We zijn heel goed op weg en samen met een klanttevredenheid van een 8,6 gaan we verder met onze reis en ons verhaal!“ 

Ook de Ondernemingsraad van Aafje is blij met dit resultaat. Aeltke Dekker, voorzitter: "Als OR zijn we trots op alle medewerkers en op het bereikte resultaat dat Aafje weer benoemd is tot beste werkgever!" 

Keurmerk Beste Werkgever

Het keurmerk is gratis en niet te koop. Organisaties verdienen het alleen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers. Aafje laat hiermee zien dat ze een hele goede werkgever is in de ouderenzorg binnen haar werkgebied. Aafje mag zich in 2021 'Beste Werkgever' noemen. Beste Werkgevers is 17 jaar geleden door Effectory en Intermediair gelanceerd en inmiddels uitgegroeid tot een Europees, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De best scorende organisaties worden beloond met het 'World class Workplace Keurmerk'. Hiermee worden goede werkgevers beloond voor goed werkgeverschap, omdat ze geloven dat bedrijven waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken. 

/////////////////

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Franka van Eijndhoven van de afdeling Communicatie op 06 1068 7479.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten