Aafje en Laurens bundelen krachten voor optimale thuiszorg

Deel dit bericht:

Na een grondige voorbereiding gaan de verpleegkundig technische teams van Aafje en Laurens vanaf maandag 5 februari samen verder als het Verpleegkundig Technisch Team Rijnmond. Deze gezamenlijke inspanning markeert een belangrijke mijlpaal voor Aafje, waarbij we streven naar het bieden van nog betere zorg in Rotterdam en omstreken. VTT Rijnmond is er voor alle mensen in regio Rijnmond die complexe thuiszorg nodig hebben, of ze nu klant zijn bij Aafje, Laurens of een van de andere zorgorganisaties in Rotterdam.

De zorg vraagt om samenwerking

In het najaar van 2022 stelden Voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje, Guy Buck, en lid van de Raad van Bestuur van Laurens, Arjan Bandel, zich de vraag: ‘Hoe kunnen we de zorg nog efficiënter maken?’ Het antwoord is dus een nieuw, gezamenlijk technisch zorgteam: het VTT Rijnmond. Door deze unieke samenwerking kunnen meer klanten in Rotterdam en omgeving geholpen worden.

In lijn met zorgdoelstellingen

Deze grote stap sluit aan bij de landelijke en regionale zorgdoelstellingen: ouderen zo lang mogelijk thuis laten wonen én het bevorderen van samenwerking tussen verschillende zorgorganisaties. Het initiatief wordt daarom gesteund door ConForte, de branchevereniging van de Rotterdamse VVT-organisaties voor verpleging, verzorging en thuiszorg.

Toewijding aan specifieke zorg

De verpleegkundig technische teams van Aafje en Laurens bieden hoogcomplexe zorg bij mensen thuis. Zoals het toedienen van medicatie via een infuus, behandelingen met chemo- of immunotherapie en dialyses. Zo kunnen patiënten sneller het ziekenhuis verlaten en verder behandeld worden in hun vertrouwde omgeving. Palliatieve pijnbestrijding en sedatie behoort ook tot het takenpakket. Onze zorgmedewerkers zetten zich dagelijks met veel toewijding in voor deze specifieke vormen van zorg.