Aafje De Twee Bruggen feestelijk geopend

Deel dit bericht:

Op vrijdag 8 september was Ronald Buijt, wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg om 17.00 uur te gast bij de feestelijke opening van het geheel gerenoveerde Aafje De Twee Bruggen in Rotterdam. Omdat de renovatie tijdens corona werd afgerond, vond de opening van deze moderne en duurzame Aafje locatie nu pas plaats. Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur Aafje, benoemde in zijn speech de spreuk die op deze locatie prijkt: ‘Wie aandacht geeft, geeft zoveel meer’. Een van de altijd positieve spreuken die de verpleeghuizen van Aafje kenmerken.

Jorris Hoste, één van de architecten van Kyk Architecten die het gebouw hebben ontworpen, is ook polderdichter. Hij droeg deze middag een speciaal hiervoor geschreven gedicht voor. Van Wijnen heeft de renovatie als hoofdaannemer uitgevoerd. Bureau Bas heeft het interieur ontworpen.

Guy Buck roemde de samenwerking en het resultaat. Hij benoemde dat met deze investering van 15 miljoen euro een prachtige woonomgeving voor de ouderen is gecreëerd. En – heel belangrijk – ook een goede werkomgeving voor de medewerkers van Aafje.

Eenpersoons studio met slimme badkamer
Verpleeghuis Aafje De Twee Bruggen is volledig gerenoveerd en is nu een duurzaam, sfeervol en modern huis. De bewoners hebben een eigen studio met slimme badkamer. De Twee Bruggen biedt bewoners een kleinschalige woonomgeving mét alle voordelen van grootschaligheid zoals een brasserie/ontmoetingsruimte en vele andere faciliteiten. Ook is er een uitgebreid welzijnsaanbod om het verblijf aangenaam te maken.

Somatiek
De Twee Bruggen biedt somatische zorg. Naast een team van verpleegkundigen en verzorgenden staat er altijd een team van specialisten klaar dat bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker, agoog en een psycholoog.

Revalidatie- en overbruggingszorg
Ouderen die na een operatie of ziekte nog niet naar huis kunnen, kunnen tijdelijk revalideren of herstellen op de revalidatieafdeling in De Twee Bruggen. Daarnaast kunnen ouderen die niet langer thuis kunnen wonen en intensieve zorg nodig hebben, gedurende de wachttijd tijdelijk ‘overbruggen’ in Aafje De Twee Bruggen.

Diner bewoners en feest voor medewerkers
Na de opening vond een feestelijk diner plaats voor bewoners. ‘s Avonds was er een feest voor de medewerkers en vrijwilligers van De Twee Bruggen.