De Twee Bruggen

Locaties

'Een modern en gezellig huis met veel faciliteiten'

Welkom bij het in 2020 volledig gerenoveerde verpleeghuis Aafje De Twee Bruggen! Het is een duurzaam, sfeervol en modern huis, waar bewoners een eigen ruime studio met slimme badkamer hebben.

In De Twee Bruggen bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte voor bewoners met de privacy van een eigen studio. Ook bieden wij een uitgebreid welzijnsaanbod om het verblijf aangenaam te maken.

Aafje De Twee Bruggen
Pascalweg 41
3076 JK Rotterdam
Telefoon: 088 823 1012

Wonen

De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners). Iedere woongroep beschikt over een gezamenlijke gezellige huiskamer. De Twee Bruggen biedt somatische zorg. Tevens bieden wij het zorgprogramma Gerontopsychiatrie, specifiek voor kwetsbare ouderen die behoefte hebben aan gespecialiseerde en integrale chronische zorg.

Om te wonen bij De Twee Bruggen, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 6, 7 of 8. Onze klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Specialistische zorg

Voor ieder zorgprogramma is specifieke kennis en ervaring aanwezig om bewoners en cliënten de best mogelijke zorg te kunnen verlenen. Binnen dit zorgprogramma kunnen er diverse therapieën ingezet worden. In De Twee Bruggen staat er ook een team specialisten voor u klaar. Denk aan een specialist ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker, agoog en een psycholoog.

Revalidatiezorg 
Als iemand na een operatie of ziekte nog niet zover is dat hij of zij naar huis kan, kan hij of zij tijdelijk revalideren op de revalidatieafdeling. Herstellen in De Twee Bruggen is een oplossing als er bijvoorbeeld sprake is van verminderde belastbaarheid en tijdelijke achteruitgang van zelfredzaamheid. Op de revalidatie afdeling zijn er zowel eenpersoons- als tweepersoons kamers. Op de tweepersoonskamer wordt de slimme badkamer gedeeld.

Overbruggingszorg
Wanneer iemand niet langer zelfstandig kan wonen en intensieve zorg nodig heeft, is er niet altijd gelijk een beschikbare plek in een geschikte zorginstelling. Gedurende deze wachttijd kan iemand dan ‘overbruggen’ op de overbruggingszorg afdeling totdat er een permanente plek beschikbaar is. Dit kan zowel intern als extern zijn. Net als op de revalidatie afdeling, beschikken we over zowel eenpersoons- als tweepersoons kamers.

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Welzijn en activiteiten

Het welzijnsteam van De Twee Bruggen verzorgt een gevarieerd aanbod aan groeps- en individuele activiteiten. Daarnaast worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd.

Rondkijken bij De Twee Bruggen

Omgeving en bereikbaarheid

De Twee Bruggen ligt in de groene wijk Rotterdam-IJsselmonde. Winkels zijn op circa 500 meter loopafstand. Deze locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur en de tramhaltes zijn goed aan te lopen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur en in de buurt.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

Bezoektijden revalidatieafdeling
Bezoektijden maandag t/m vrijdag:

  • 10:30-12:30 uur
  • 15:00-17:00 uur
  • 19:00-20:30 uur

 

Bezoektijden in het weekend/ tijdens feestdagen

  • 10:30-21:00 uur

Actuele wachttijden

Bekijk hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over De Twee Bruggen? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje De Twee Bruggen scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen