Dagbesteding

U wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dit wordt soms bemoeilijkt door lichamelijke en/of geestelijke klachten, hetgeen voor uw partner of verzorger best zwaar kan zijn. Maar ook heeft u behoefte aan sociale contacten en een leuke of zinvolle dag. Dan is één van de dagbestedingen bij Aafje mogelijk geschikt voor u! Leuk voor u en prettig voor uw mantelzorger, die de zorg even uit handen kan geven en tot rust kan komen. Voor meer informatie staat onze afdeling klantenservice u graag te woord. U kunt hiervoor bellen naar 088 8 233 233

Dagbesteding 
Aafje kent dagbesteding voor diverse doelgroepen. Zo zijn er voorzieningen voor mensen met fysieke beperkingen (somatiek) en voor mensen die geheugenproblemen of die beginnend dementerend zijn (Psygogiriatrie).

De dagbesteding van Aafje ondersteunen u, in het behouden van uw zelfstandigheid. Door actief bezig te zijn, blijft u uw vaardigheden trainen. Wij helpen u om de dagelijkse dingen zoveel mogelijk zelf te doen en door actief bezig te zijn, blijft u uw vaardigheden trainen. Daarnaast ontmoet u bij de dagbesteding lotgenoten en brengt u de tijd op een aangename manier met elkaar door.

Afasie Trainingscentrum
Leven na een beroerte is ingrijpend. Het is niet altijd even makkelijk de draad van het dagelijks leven weer op te pakken. Het Afasie Trainingscentrum (ATC) is er om u hierbij te helpen. Een team van logopedisten, een ergotherapeut, een fysiotherapeut, een psycholoog en een maatschappelijk werker staat klaar om u te helpen omgaan met de alledaagse zaken.

Visio
Voor mensen met een visuele beperking is er ook een dagbesteding. Deze locatie en de  activiteiten zijn op uw beperkingen aangepast.

Ontmoetingspleinen
Het ontmoetingsplein is dé plek om op ongedwongen wijze nieuwe mensen in de wijk te ontmoeten. Hier kunt u terecht voor leuke activiteiten, goede gesprekken en een kop koffie. Een bezoekje aan het ontmoetingsplein is gratis, vrijblijvend en u heeft geen indicatie nodig.

Voor deelname aan een dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Wilt u weten welke indicatie voor u/uw partner van toepassing is neem dan contact op met de klantenservice op nummer 088 8 233 233

Locaties 

  • Het Dienstencentrum De Windsingel in Barendrecht
  • Afasie Trainingscentrum - Meerweide
  • Dagbesteding Somatiek - Meerweide, Hoppesteyn, Charley Toorop Toren, Reyerheem
  • Dagbesteding PG - Reyerheem, Meerweide, Hoppesteyn, Charley Toorop Toren
  • Midden-Inn in Heerjansdam (light, zie onder)
  • Buurthuiskamer - Oostmolensteyn
     

Dagopvang Light  - Zwijndrecht
Deze dagbesteding, in samenwerking met de Swinhove Groep en Diverz is er alleen in de gemeente Zwijndrecht. Hiervoor is geen indicatie nodig van het zorgkantoor of van de gemeente (WMO).Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088 8233 233.

Let op! Door (de maatregelen tegen) corona kunnen wij momenteel niet alle diensten bieden. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie.

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten