Smeetsland nieuwe stijl

Verpleeghuis Smeetsland wordt compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen aangenaam in een moderne éénpersoonsstudio met een eigen badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. Medio 2021 is alles klaar en voldoet Smeetsland aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

 

‘Aangenaam verblijven’

  Wonen in Smeetsland (nieuwe stijl), betekent:

 • gezellige ruime huiskamers met eigen buitenruimte, balkon
 • een eigen studio met slimme badkamer
 • kleinschalig wonen als uitgangspunt
 • wonen in een woongroep, met eigen entree
 • overdekt atrium (binnentuin) op de begane grond
 • deskundig en vriendelijk personeel
 • huiselijk, veilig en herkenbaar thuis
 • mooie en volledig uitgeruste behandelruimtes   
 • korsakov-afdeling
 • overbruggingszorg     
 • ruim aanbod activiteiten

Waarom verbouwen

Het huidige pand is aan vernieuwing toe. Zo vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en dat betekent dat iedereen ook een plekje voor zichzelf moet kunnen hebben. We stappen dus af van de meerpersoonskamers en hiervoor in de plaats komen moderne éénpersoonsstudio's. 

Niet alléén de kamers worden aangepakt. Ook de rest van het pand krijgt een hele nieuwe uitstraling. Zo is gezamenlijk sanitair niet meer van deze tijd, dus krijgt iedereen bij de studio een eigen badkamer. Het gebouw is niet duurzaam, de huidige indeling is niet geschikt voor kleinschalig wonen en de uitstraling van het pand is gedateerd. Al deze zaken worden in deze grootschalige renovatie aangepakt. Zo wordt Smeetsland omgevormd naar een duurzaam en modern huis.

Online fotoalbum

Via ons online fotoalbum kunt u de renovatie volgen in beeld. Hier publiceren we regelmatig nieuwe foto's en filmpjes van hoe de renovatie vordert.

Naar het fotoalbum.

Net als thuis

In Smeetsland ‘nieuwe stijl’ bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie, ontmoetingsplein met kapper en veel ruimte voor de bewoner om een wandeling te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer met eigen buitenruimte (balkon). 

Gezellige woongroep

Alle bezigheden gebeuren op de woongroep; de dagelijkse zorg wordt er verleend, er wordt met elkaar gegeten, samen koffie gedronken en de krant gelezen of andere activiteiten. Ook schrijft het zorgpersoneel er de rapportages. Wenst u privacy? Dat kan uiteraard in de eigen studio.

Eenpersoonsstudio met slimme badkamer

Alle studio’s zijn rolstoeltoegankelijk, hebben een eigen voordeur en een eigen ‘slimme’ badkamer met toilet. De ‘slimme’ badkamer zorgt voor optimaal gebruik van de ruimte. De wand van de badkamer, met wastafel, kan geheel uitgeklapt worden. Zo wordt de badkamer in één handomdraai de helft groter. Voor de bewoner en de zorgverlener biedt dit optimale privacy en voldoende ruimte voor gebruik met een rolstoel en tillift. De kamers kunnen naar eigen smaak worden ingericht met bijvoorbeeld een zitje, kast en TV.

Gerelateerde locaties

 • verpleeghuis rotterdam
  Smeetsland, Verpleeghui...

  IJsselmonde, Rotterdam
  Dit verpleeghuis ligt in een idyllische, groene omgeving in Rotterdam IJsselmonde.

  IJsselmonde, Rotterdam
  Pietersdijk 60, 3079 TD
  088 823 1003

 • Koningshof

  Lombardijen, Rotterdam
  Verpleegd wonen in tijdelijke locatie de Koningshof

  Lombardijen, Rotterdam
  Spinozaweg 451, 3076 EW
  088 8231024

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten