ZorgBreed en Aafje, samen sterker 

Geplaatst op 02-02-18
Medewerkersbijeenkomst zorgbreed 1
Op 1 januari zijn ZorgBreed en Aafje met elkaar gefuseerd. ZorgBreed gaat als Aafje verder. De fusie helpt beter in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de zorg, thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning.

De lokale identiteit en herkenbaarheid blijft centraal staan, met behoud van keuzemogelijkheid. De naam ZorgBreed komt u steeds minder tegen. Deze wordt vervangen door Aafje. De beide huizen, De Roo van Capelle en de Rozenburcht, houden hun bekende en vertrouwde namen in Capelle aan den IJssel. Voor de cliënten van ZorgBreed verandert er ook niets in de zorgverlening. En de fusie heeft niet geleid tot gedwongen ontslagen. 

Vertrouwde zorg in De Roo van Capelle en Rozenburcht  
In beide huizen wordt de zorg georganiseerd in woongroepen. De Roo van Capelle is ingedeeld in 6 woongroepen voor mensen met dementie waarvan 1 specifiek voor Moluks Indische cliënten. Daarnaast zijn er 3 woongroepen voor ouderen met psychische problemen. De Rozenburcht is ingedeeld in 3 woongroepen voor mensen met dementie en heeft daarnaast 65 plaatsen voor ouderen met een lichamelijke aandoening. 

De zorgafdelingen en de tuin van De Roo van Capelle zijn in 2017 vernieuwd. In 2018 worden de overige ruimten gerenoveerd. Zo wordt het restaurant verbouwd tot een ontmoetingsruimte. En wordt er in verbinding met de tuin een orangerie gerealiseerd. De Rozenburcht is een vrij nieuw en modern huis van pas 6 jaar oud. Beide huizen vervullen een belangrijke sociale functie voor de wijk. Zo worden in de Rozenburcht in Grand Cafe ’t Slot verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het maandelijkse programma Goud voor Oud. Dit wordt uitgevoerd door Stichting Sonrisa Rijnmond, ook voor ouderen die niet in één van de huizen wonen.

Verbinding met de regio
Net als ZorgBreed biedt Aafje thuiszorg en wonen met zorg. Daarnaast heeft Aafje 2 zorghotels voor revalidatie. Ook zorgt de fusie voor versterking van de verbinding met ziekenhuizen in de regio. Tot slot biedt Aafje, via haar ledenservice Allemaal Aafje, een uitgebreid pakket aan extra diensten en kortingen voor actieve ouderen
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten