Zorgaanbieders lanceren Verwijshulp.nl voor verwijzers

Geplaatst op 17-12-15
 mbf1439
Vanaf vandaag kunnen transferverpleegkundigen en (huis)artsen in Rotterdam en omgeving gebruik maken van Verwijshulp.nl. Deze website biedt dagelijks een actueel overzicht van beschikbare plaatsen in revalidatielocaties, verpleeg- en verzorgingshuizen en woongebouwen. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Lelie zorggroep, Laurens, Aafje, Zorgbreed, Humanitas, De Vijverhof, WelThuis, Careyn en De Zellingen.

Op Verwijshulp.nl vindt de verwijzer de juiste zorg voor de patiënt op één plek, bijvoorbeeld na een ziekte, operatie of ongeval. De verwijzer kan zoeken op financieringsvorm (bijvoorbeeld ZZP 6), specialisme (bijvoorbeeld crisisplaatsen of palliatieve zorg), locatie en postcode. 

Overzicht op maat
De verwijzer die zich op Verwijshulp.nl aanmeldt als gebruiker, kan zijn favoriete zorglocaties instellen en ontvangt op de door hem gewenste dag en tijdstip een actueel overzicht van de beschikbare plaatsen. De transferverpleegkundige kan ook bij de patiënt aan bed het vervolg van de zorg bespreken, met Verwijshulp.nl op tablet of smartphone.

Natasja van de Winden, teamleider Transferbureau IJsselland Ziekenhuis: ‘Verwijshulp is voor ons een efficiënt en praktisch hulpmiddel om de beschikbare plaatsen in de regio te bekijken. Het is ideaal dat op specialisme en indicatie kan worden gezocht naar een geschikte plaats voor de patiënt. De patiënten worden zo juist en snel doorverwezen.’

Unieke samenwerking
De totstandkoming van verwijshulp.nl is uniek. Nooit eerder hebben zorgaanbieders op deze schaal met elkaar samengewerkt. Wanneer een zorgaanbieder even geen beschikbare plaats heeft, kan een andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. Ook als het gaat om specifieke doelgroepen zoals Korsakov. Zo zorgen we met elkaar dat de patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big