Wond Xpertise Eerste Lijn

Geplaatst op 13-04-17
Aafje2 2 2015 lianevers dianavdijk def
Samen met Internos, Albert Schweitzer ziekenhuis en Mediq Combicare werken we vanaf begin 2016 samen op het gebied van wondzorg. Wat houdt de samenwerking in?

Wondconsulenten Lian Evers (Aafje) en Diana van Dijk (Internos) ondersteunen samen met de wondverpleegkundigen van beide organisaties de huisartsen en hun patiënten in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk.  

Hoe werkt het?

‘Wond Xpertise Eerste Lijn’ richt zich op de volledige zorgketen. Vanaf het moment dat een patiënt met een complexe wond in de huisartsenpraktijk in beeld komt, dan kunnen de wondconsulenten helpen. Binnen een week gaat iemand langs bij de patiënt om de wond te beoordelen en een plan te maken voor de verdere behandeling.

Hele traject in beeld

De kracht van de wondconsulenten is dat zij het hele traject in beeld hebben. Zo nodig sturen zij ook de ingeschakelde thuiszorg aan of betrekken zij het ziekenhuis als er behoefte is aan aanvullend onderzoek.

Wat is een complexe wond?

De wondconsulenten zijn er voor patiënten met een complexe wond. Dit zijn wonden die langer dan 14 dagen bestaan en die maar niet genezen. Of wonden die groter zijn dan 25 cm2 en/of als er een aandoening is waardoor de wond niet (goed) geneest.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Belt u dan de Aafje klantenservice 088 8 233 233. Woont u in de Drechtsteden of Ridderkerk en heeft u een complexe wond? Dan kunt u ook direct uw vraag stellen aan één van de wondconsulenten via 06-20500758.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten