Wethouder Ronald Buijt opent gerenoveerde Aafje Smeetsland

Deel dit bericht:

“Zo bijzonder een gewone dag”. Met het onthullen van deze spreuk op de gevel van Aafje Smeetsland opende de Rotterdamse wethouder Zorg, Ouderen en Jeugd Ronald Buijt samen met Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur Aafje en een lid van de lokale Cliëntenraad op 5 juni het volledig gerenoveerde verpleeghuis. Na een verbouwing van bijna 4 jaar en een investering van zo’n 32 miljoen euro, is dit expertisecentrum voor specialistische zorg, behandeling en wonen voor mensen met dementie in Rotterdam-IJsselmonde nu helemaal klaar.

Het moderne en duurzame pand voldoet volledig aan de eisen van deze tijd en is onder andere voorzien van 550 zonnepanelen, ledverlichting en een klimaatbeheersingssysteem. De locatie beschikt over 225 eenpersoonsstudio’s en heeft vele faciliteiten waaronder een brasserie, beweegtuin en een prachtig atrium. Alle eenpersoonsstudio’s beschikken over een slimme badkamer en plafondtilliften. 

Prettige werkomgeving

“Dat maakt Smeetsland niet alleen een fijne en duurzame woon- en behandelomgeving, maar zeker ook een prettige werkomgeving. Het gebruik van slimme badkamers en plafondtilliften maakt het werk prettiger, veiliger en minder zwaar. En dat draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers”, aldus Guy Buck. “We zien dat ook terug in de scores op ZorgkaartNederland (8,4) en het medewerkerstevredenheidsonderzoek (8,2).” 

Expertisecentrum

Aafje Smeetsland is de laatste jaren uitgegroeid tot een expertisecentrum voor ouderen met dementie in combinatie met andere geestelijke of lichamelijke beperkingen. De locatie biedt diverse gespecialiseerde zorgprogramma’s aan zoals D-ZEP (dementie met zeer ernstig probleemgedrag), Gerontopsychiatrie en Korsakov. Ouderen met dementie kunnen hier ook terecht voor revalidatie, overbruggingszorg en crisiszorg. Smeetsland verzorgt ook spoedopnames van ouderen met dementie bij crisissituaties thuis. De locatie ligt in het rustige deel van IJsselmonde in de buurt van het Maasstad Ziekenhuis, vlakbij groene plantsoenen en de Zevenbergse dijk.