Week van de E-health 2019

Geplaatst op 21-01-19
Ehealth aafje algemeen ad 150x84 v1
Deze week staat in het teken van E-health, waarin vooral gekeken wordt hoe (technische) innovaties kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Aafje neemt je mee in hoe zij dit aanpakt als organisatie en we werpen ook een blik op de innovaties in de zorgbranche.

Innovaties in de zorg

Innovaties in de zorg zijn ‘slimme’ vernieuwingen die helpen de kwaliteit te verhogen, het werk makkelijker en efficiënter te maken. De tijd die ermee kan worden bespaard kan direct aan de klant besteed worden. Ook bij Aafje wordt veel innovatie toegepast met verschillende doelen voor onze klanten. 

 

Aafje innoveert

Aafje heeft een Innovatieplatform waarin zorgverleners en stafmedewerkers samenwerken. Alle leden zijn allemaal ambassadeurs voor innovatie, maar de belangrijkste zijn de zorgmedewerkers. Het innoveren begint immers bij hen op de werkvloer. Als zij zien dat het beter kan, dan begint het balletje te rollen. Innovatie moet vraaggericht zijn: wat hebben klanten en zorgmedewerkers nodig? We moeten eerst het probleem vaststellen en daar vervolgens een oplossing bij zoeken.

Graag nemen we je deze week mee in de week van de ehealth en vertellen we je ook meer over wat Aafje hierin voor haar klanten en medewerkers doet. Gerwin Vis, onze verpleegkundige in de wijk in het Rotterdams Schiebroek én aanjager innovatie binnen Aafje, gaat deze week ook op onderzoek uit buiten de organisatie voor nog meer inspiratie.

Lees hier een eerder verschenen nieuwsbericht waarin we enkele innovaties toelichten, welke wij bij Aafje inzetten in onze dienstverlening.

 

Innovaties bij Aafje in de praktijk

Aafje test en gebruikt dagelijks verschillende producten. Van het gebruik van de teamtelefoon app en de Tinybot Tessa door thuiszorgmedewerkers, tot een Inmu-touch muziekkussen en virtual reality door de verpleeghuismedewerkers.

De Tinybot Tessa wordt getest bij ouderen met een verminderde zelfstandigheid thuis. Dit project wordt uitgevoerd met behulp van een subsidie van gemeente Rotterdam. De teamtelefoon app zorgt voor een optimale bereikbaarheid van de thuiszorgmedewerker. Deze bewezen technologie wordt door de gehele organisatie heen ingezet. Ter ontspanning van de bewoners in onze huizen testen wij daar het inmu touch muziekkussen. En om meer inlevingsvermogen en begrip rondom dementie te creëren onder medewerkers, zetten wij de Into D’mentia vr toepassing in.

Innovatie is bij Aafje een vorm van probleemoplossing. Het draagt bij aan de juiste zorg voor de klant én het werkplezier van de medewerker!

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten