Skillslab in samenwerking met de Nationale Zorgreserve

Geplaatst op 03-05-22
Op donderdagavond 19 mei organiseren de Nationale Zorgreserve en Aafje samen een skillslab op maat speciaal voor zorgreservisten uit de regio. Tijdens het skillslab trainen de praktijkopleiders van Aafje de zorgreservisten in diverse zorgvaardigheden en transfertechnieken. Ook voor oud-zorgprofessionals die zich nog niet hebben aangesloten bij de Nationale Zorgreserve is er ruimte om mee te doen. Zo kunnen ze onderzoeken of ze zorgreservist willen worden en zich laagdrempelig aansluiten bij de community.

De Nationale Zorgreserve

De Nationale Zorgreserve is een community van zorgreservisten, oud-zorgprofessionals die in tijden van crisis klaar staan om zorgorganisaties te ondersteunen. Zorgreservisten springen dan tijdelijk bij in de dagelijkse zorg aan cliënten, en helpen zo om de continuïteit van zorg te waarborgen.

Inmiddels bestaat de Nationale Zorgreserve uit 1.400 zorgreservisten. Je kunt zorgreservist worden als je een zorgdiploma hebt - en ervaring met werken in de zorg - maar nu in een andere sector werkt, of met pensioen bent. Ook als je een nul-urencontract hebt bij een zorgorganisatie en daarnaast wilt bijspringen bij zorgorganisaties in crisissituaties kun je als zorgreservist aan de slag.

Skillslab op maat

Het programma van het skillslab wordt door de praktijkopleiders van Aafje op maat gemaakt voor de zorgreservisten. Na aanmelding kun je aangeven met welke vaardigheden en transfertechnieken je wilt oefenen.

Door praktisch aan de slag te gaan met de vaardigheden waarin je je opnieuw wilt bekwamen, ben je als zorgreservisten straks nóg breder inzetbaar en kom je goed beslagen ten ijs als een zorgorganisatie uit jouw buurt de Nationale Zorgreserve inschakelt. Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Werk dat bij je past

Een van de voordelen van werken als zorgreservist is dat je zelf bepaalt óf en waar je aan de slag gaat. Zorgreservisten schrijven zich op basis van hun beschikbaarheid in op diensten bij een zorgorganisatie. Maar hoe vind je het werk dat bij je past? Zeker als het een tijd geleden is dat je echt op de vloer stond, kan dat even zoeken zijn.

Aafje biedt zorgreservisten daarom de mogelijkheid om - ter voorbereiding op een volgende crisis - te ervaren hoe het is om op een van hun afdelingen te werken. Je kunt een dag meelopen met een collega van Aafje, of direct proefdiensten draaien op verschillende afdelingen. Tijdens het skillslab vertellen we je alles over de mogelijkheden om als zorgreservist je inzet in crisistijd te vergroten.

Ook aan de slag als zorgreservist?

Wil jij je skills up-to-date houden en in crisistijd flexibel aan de slag bij zorgorganisaties in jouw regio? Kijk dan op de website van de Nationale Zorgreserve voor meer informatie en meld je aan. De Community Managers van de Nationale Zorgreserve staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Praktische informatie:

Datum: 19 mei 2022

Tijdstip: 17.00 - 21.00 uur (inclusief een lichte maaltijd)

Locatie: Kralingse Zoom, Lichtenauerlaan 162-178, 3062 ME Rotterdam

Toegang: gratis. Let op: het event is alleen toegankelijk voor zorgreservisten.

Aanmelden? Klik hier

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten