Schiehoven is Huis van de Wijk

Geplaatst op 04-05-16
Huis van de wijk
Trots zijn we op het feit dat Schiehoven is benoemd als Huis van de Wijk in Hiligersberg-Schiebroek. Stichting Dock maakte afgelopen maandag 18 april bekend dat van de ruim 20 locaties in deze wijk er 2 locaties zijn benoemd tot Huizen van de Wijk. De 2e locatie is Arcadia.

Lijst van criteria
Ruim 20 locaties werden bekeken en met diverse eigenaren en organisaties is gesproken. Voor de beoordeling werd een lijst van criteria gehanteerd. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen zogenaamde harde criteria, die gaan over de geschiktheid en betaalbaarheid van locaties. Zo moeten de Huizen van de Wijk bij voorkeur beschikken over verschillende ruimtes, waaronder een entree met balie, ruimtes voor ontmoeting, educatie en recreatie, spreekkamers en ook een keuken. Ook zachte criteria deden mee in de afweging. Deze betroffen onder andere het draagvlak bij bewoners, de ligging van de locatie in de wijk en de samenwerkingsmogelijkheden met andere partners.
 
Huiskamers van de wijk
Naast de twee Huizen van de wijk zijn er ook veel andere locaties in de wijk waar bewonersinitiatieven en organisaties tal van activiteiten organiseren. Deze 'Huiskamers van de wijk' worden als erg waardevol gezien en het is dan ook belangrijk dat er afstemming en samenwerking is tussen de Huizen en deze Huiskamers van de Wijk.
 
Vervolgstappen
Voor Schiehoven geldt een groeiproces, waarbinnen steeds meer activiteiten in hert Huis van de Wijk zullen plaatsvinden. De officiële opening vindt plaats aan het begin van het seizoen 2016 – 2017.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten