Samenwerking Aafje Schiehoven en Albeda Startcollege

Geplaatst op 16-02-18
Samenwerking aafje albedastartcollege open rotterdam
Op Aafje locatie Schiehoven in Rotterdam Noord zijn voor het 2e jaar achtereen leerlingen van het Albeda Startcollege aan het werk. Van oktober 2017 tot en met juni 2018 werken zij 3 dagen per week als vrijwilliger. De lokale tv zender Open Rotterdam kwam op 14 februari filmen om een item te maken over dit project.

Het bijzondere aan deze leerlingen is dat zij relatief nog maar kort in Nederland wonen en afkomstig zijn uit oorlogsgebieden en enkele andere landen, waardoor er een taalachterstand is. Deze taalachterstand wordt in hoog tempo ingehaald door gericht onderwijs van docente Jana Krocková. Op maandag en vrijdag geeft zij de groep leerlingen les op school. Op dinsdag, woensdag en donderdag werken zij op locatie Schiehoven. De groep van 15 leerlingen wordt ingezet bij verschillende activiteiten zoals het ondersteunen op de afdelingen, het helpen bij de maaltijden, beweegactiviteiten kerkdiensten en administratieve taken.
 
Op woensdag 14 februari is de lokale tv zender Open Rotterdam aanwezig geweest om een item te maken over dit project. De bewoners en leerlingen zijn samen gefilmd en kwamen aan het woord tijdens het bakken van appelflappen. Elly Kamperman lichtte zonder enige cameravrees, als een prima ambassadeur van Aafje, toe hoe het project is ontstaan en welke voordelen dit mee brengt. Natuurlijk ook met het oogmerk om in deze leerlingen te interesseren voor een baan in de zorg. Een geweldig project dat mooi past in het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen – denken’ van Aafje. 
 
Via deze link kun je de uitzending bekijken (3 á 4 minuten).

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten