Samenwerking Aafje en STZR in terminale zorg

Geplaatst op 22-04-16
0526r
Op 21 april jl. tekenden zorgorganisatie Aafje en Vrijwilligers Terminale Zorg (VTZ) een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking is gericht op het bieden van tijd, aandacht en ondersteuning aan mensen in de terminale fase en hun naasten door vrijwilligers gespecialiseerd in terminale zorg. Peter Ploegsma, Raad van Bestuur van Aafje, Karin Vink, lid Raad van Toezicht van VTZ ondertekenden de overeenkomst, bijgestaan door Ronald Hugers, (Aafje), Rutger Schrijver en Wil Popma( VTZ).

Deze samenwerking is ontstaan vanuit een gezamenlijke erkenning voor het belang van een kwalitatief hoogwaardig aanbod van palliatieve terminale zorg.” Peter Ploegsma: “De ondersteuning door vrijwilligers is een onmisbare aanvulling op onze beroepsmatige zorg en de zorg geboden door mantelzorgers.”

In de samenwerking staat de kwaliteit van leven in de laatste levensfase centraal. Door samen een passend zorgaanbod te bieden op basis van de behoeften en wensen van de klant, willen we de draagkracht van mantelzorgers versterken en voorkomen dat ze uitgeput raken. De samenwerking biedt daarnaast een garantie op kwaliteit en continuïteit. De wijze van samenwerking en de dagelijkse praktijk hiervan is vastgelegd in een gezamenlijke werkwijze. 


 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten