Ruim 2260 bezoeken bij Aafje

Geplaatst op 12-06-20
Bezoek
Sinds 2 juni mag elke bewoner bij Aafje al één keer in de week één bezoeker ontvangen. Vanaf 15 juni verruimt Aafje haar bezoekregeling nog verder, in huizen waar geen (nieuwe) besmettingen zijn. In 18 van de 19 locaties van Aafje is bezoek al mogelijk. Er zijn tot en met 12 juni 1454 bezoeken geweest en vanaf 13 juni staan er alweer 809 gepland.

Bezoek weer welkom

Stap voor stap wordt het mogelijk om met meerdere mensen, meerdere keren per week, op bezoek te komen. Het gaat steeds beter in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Aafje. Daarmee is het tijd om bezoek weer welkom te heten. Want bij de zorg voor ouderen is het welzijn even belangrijk als de zorg zelf. En daar hoort bezoek van familie bij. Aafje doet dit zorgvuldig.

Alle richtlijnen en mogelijkheden blijven onder voorbehoud van landelijk, regionale en lokale ontwikkelingen. Maar als de huidige daling blijft doorgaan, ziet Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur geen risico om straks weer volledig open te gaan: “Ik ben blij dat we weer steeds meer open gaan. Onze bewoners en hun familie hebben elkaar erg moeten missen de afgelopen maanden. Dat was een noodzakelijke, maar moeilijke overheidsmaatregel. Het is daarom des te mooier om nu te zien hoe blij onze bewoners en hun familie zijn, nu ze elkaar weer echt even in de ogen kunnen kijken. Ook al is dat op 1,5 meter afstand van elkaar.”

Meer mensen, wel op afspraak

Met een tweewekelijks stappenplan, kunnen er steeds meer mensen, per bewoner, op bezoek komen. Mits er geen (nieuwe) besmettingen zijn. Hiervoor maakt Aafje gebruik van een digitaal, eenvoudig en laagdrempelig afsprakensysteem op de website. Wat, gezien het aantal reserveringen, nu al een groot succes is. Deze bezoekmogelijkheden zijn aanvullend op de al bestaande mogelijkheden voor contact via beeldbellen of in een van de ontmoetingshuisjes bij de Aafje locaties.  

Op www.aafje.nl/opbezoekbijaafje vinden mantelzorgers alle informatie, die voor het bezoek aan één van de Aafje locaties van belang is.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten