Persbericht: Start geriatrische revalidatie voor post-COVID-19 cliënten

Geplaatst op 06-05-20
Perbericht   geriatrische revalidatie
Deze week start in Laurens Intermezzo Zuid en in zorghotel Franciscus van Aafje in Rotterdam geriatrische revalidatiezorg (GRZ) voor de eerste post-COVID-19 cliënten. Naar verwachting zullen veel cliënten volgen.

De COVID-19 pandemie heeft een onwaarschijnlijk grote impact op de gezondheidszorg, en het eind is nog lang niet in zicht. Het virus verspreidt zich snel en onvoorspelbaar. Ouderen en mensen met meerdere chronische aandoeningen zijn de meest bedreigde groep. Bij hen is de kans groter dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, een deel van hen op de IC voor langdurige beademing. De beademing is noodzakelijk, maar zorgt voor bijwerkingen. Bijvoorbeeld schade aan de longen en veel spierverlies. Ouderen zijn dan voor verder herstel afhankelijk van GRZ: multidisciplinaire, op herstel gerichte zorg in een verpleeghuis of zorghotel. 

Laurens heeft bijgedragen aan de eerste versie van het behandeladvies Post-COVID-19 GRZ. Deze is ontwikkeld onder leiding van de hoogleraren Wilco Achterberg en Sytse Zuidema samen met een aantal specialisten ouderengeneeskunde, ActiZ en de Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA). Dit behandeladvies is tevens basis voor het lesprogramma dat ontwikkeld wordt in samenwerking met ziekenhuizen als Erasmus MC en Ikazia, bedoeld voor de medewerkers die aan deze specifieke cliënten revalidatiezorg gaan bieden. 

Hans Stravers, directeur Kortdurende zorg bij Laurens: “Longrevalidatie is binnen de GRZ een specialisme waar wij veel ervaring in hebben. Juist mensen die naast longproblemen nog meerdere aandoeningen hebben, zijn na een COVID-19 besmetting bij Laurens en Aafje op de juiste plek. De GRZ kenmerkt zich immers door multidisciplinaire behandeling bij kwetsbare mensen met meerdere aandoeningen.”

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten