Persbericht: ConForte corona thuiszorgteam van start

Geplaatst op 22-04-20
Persbericht   conforte
Speciaal thuiszorgteam voor corona-patiënten De Rotterdamse zorgorganisaties Lelie zorggroep, Aafje, Humanitas en Laurens van koepelorganisatie Conforte hebben vandaag het ConForte corona thuiszorgteam gelanceerd. Huisartsen en andere verwijzers kunnen vanaf nu één centraal nummer bellen voor het aanvragen van thuiszorg voor nieuwe corona patiënten.

Het ConForte corona thuiszorgteam biedt thuiszorg aan patiënten met een vastgestelde corona besmetting. Het gaat om nieuwe patiënten in Rotterdam, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel of Lansingerland die nog geen  thuiszorg ontvangen. Het team biedt persoonlijke verzorging en verpleging, verpleegtechnische zorg en zorg in de laatste levensfase. Het corona thuiszorgteam bestaat uit verzorgenden en verpleegkundigen. 

Voordelen
Belangrijk voordeel van één overkoepelend corona thuiszorgteam is dat verpleegkundigen en verzorgenden én persoonlijke beschermingsmiddelen nu zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet. Bovendien wordt de kans op verspreiding van het virus via de reguliere thuiszorg verkleind. Daarnaast is het voor verwijzers makkelijker om thuiszorg aan te vragen voor nieuwe corona patiënten.

Hoe werkt het?
Een huisarts meldt een nieuwe patiënt aan via een centraal telefoonnummer dat wordt bemand door een wijkverpleegkundige. Die verzorgt de triage en indicatiestelling en besluit of de patiënt in aanmerking komt voor zorg van het corona thuiszorgteam.

Tijdelijke zorg
De meeste patiënten blijven het liefst thuis. Daarom biedt het corona thuiszorgteam - zolang als mogelijk en verantwoord is - thuiszorg aan deze patiënten. Zo kan eventuele ziekenhuisopname worden voorkomen. De zorg van het ConForte corona thuiszorgteam blijft  echter tijdelijk, totdat een patiënt is hersteld en 48 uur klachtenvrij is. Daarna gaat de patiënt eventueel in zorg bij een regulier thuiszorgteam van Lelie zorggroep, Aafje, Humanitas of Laurens. Het Conforte corona thuiszorgteam is 7 dagen per week bereikbaar en gehuisvest aan de Groene Tuin in Rotterdam IJsselmonde. 

Samenwerking 
De oprichting van het ConForte corona thuiszorgteam is wederom een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen de Rotterdamse zorginstellingen. Onlangs werden ook al Verwijshulp 010 en Spoedzorg in ConForte verband gelanceerd. ConForte is de koepelorganisatie van VVT-instellingen in de Rotterdamse regio.  

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten